Super League 1: Η ΑΕΚ «πέταξε» στη νίκη, ΠΑΟ και ΟΣΦΠ 2 βαθμούς

Η ΑΕΚ ήταν η κερδισμένη του… πρώτου ημιχρόνου της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League 1, το οποίο επανάρχισε σήμερα (21/12). «Πέταξε» στη νίκη, σε αντίθεση με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που… «αυτοκτόνησαν» και πέταξαν από 2 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός, στην αναμέτρηση που «έριξε την αυλαία» στο

σημερινό πρόγραμμα, «σκόνταψε» στη Νεάπολη, με τον Ιωνικό να του αποσπάει ισοπαλία με 1-1. Οι τριφυλλοφόροι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφεραν νωρίς το παιχνίδι στα μέτρα τους. Στο 14′ ο Μπερνάρ «άνοιξε» το σκορ και έβαλε την ομάδα του σε «θέση οδηγού». Δύο λεπτά αργότερα η μπάλα, από το σουτ που έκανε ο Παλάσιος, εξοστρακίστηκε στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν τη διαφορά ή/και να «κλειδώσουν» τη νίκη και το πλήρωσαν με 2 βαθμούς. Αφού στο 84′ ο Άοσμαν ισοφάρισε και οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να «γυρίσουν την παρτίδα». Πλέον, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έχει 38 βαθμούς, ενώ ο ουραγός Ιωνικός πήγε στους 8 και συγκατοικεί με τον Λεβαδειακό.

Έτσι, οι «πράσινοι» βλέπουν την ΑΕΚ δύο πόντους πιο κοντά τους. Οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύτηκαν μόνο για ένα ημίχρονο στην Opap Arena με αντίπαλο τη Λαμία. Τελικά επικράτησαν με 3-0, με τον Τομ Φαν Βερτ να έρχεται από τον πάγκο και να «λύνει τον γόρδιο δεσμό», αφού «άνοιξε» (67′) και «έκλεισε» (90’+4′) το σκορ. Ενδιάμεσα είχε βάλει τ’ όνομά του στη λίστα των σκόρερ και ο Γκαρσία (87′).  Η ΑΕΚ έφτασε στους 32 βαθμούς και πλησίασε τον Παναθηναϊκό στους έξι. Η Λαμία παρέμεινε στους 9.

Ο Ολυμπιακός επέτρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα να τον «πνίξει» στη λίμνη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 στους «Ζωσιμάδες», με τα γκολ του Φορτούνη (34′, 45’+1′) και φάνηκε ότι «καθάρισαν» το παιχνίδι. Προφανώς το πίστεψαν και οι ίδιοι, σε αντίθεση με τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Αρχικά ο Παμλίδης (64′) και στη συνέχεια ο Λιάσος (76′) τιμώρησαν τα λάθη των «ερυθρόλευκων».

Να σημειώσουμε ότι στην αναμέτρηση υπήρξε αρκετή ένταση -μεταξύ οπαδών από τις δύο ομάδες και επέμβαση των ΜΑΤ- πριν ακόμα και από το εναρκτήριο λάκτισμα.

Με το… καλησπέρα, λόγω φωτοβολίδων, υπήρξε μικρή διακοπή. Στη συνέχεια (15′) περίπου 20 λεπτών -με απόφαση του διαιτητή, Κουμπαράκη– λόγω «μαχών» από οπαδούς των γηπεδούχων με τα ΜΑΤ.

Τη… σκυταλοδρομία της γκέλας άρχισε ο Άρης, στον αγώνα που «άνοιξε την αυλαία» του σημερινού προγράμματος, που «άφησε» δύο βαθμούς στη Λιβαδειά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Χάμοντ (38′) και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Πάλμα (64′). Οι Βοιωτοί έχουν 8 βαθμούς και οι Θεσσαλονικείς 22.

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Αστέρα Τρίπολης με τον Βόλο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αλλά δεν κατάφεραν, στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, να νικήσουν τον Κλέιμαν. Ο Λεβαδειακός, πλέον, μετράει 8 πόντους και ο Βόλος 25.

Η 14η γωνιστική ολοκλήρώνεται αύριο (22/12) με τις αναμετρήσεις του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο (17:00) και του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ (19:30).

Keywords
Τυχαία Θέματα