«UNDERWONDER»: Το ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV που «βουτά» στα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας

13:56 30/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV, το «UNDERWONDER», προσφέρει μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο της σπηλαιοκατάδυσης, με επίκεντρο την εξερεύνηση των κρυμμένων υποβρύχιων σπηλαίων της Ελλάδας. Η σειρά, η οποία αποτελείται από 4 επεισόδια, αποκαλύπτει ιστορίες κρυμμένες βαθιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιστημονική έρευνα και στην αποτύπωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η

σειρά θα κάνει πρεμιέρα ανήμερα του Πάσχα (Κυριακή 5/5) στις 21:00 στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Όλα όσα θα δούμε στα 4 επεισόδια του «UNDERWONDER»

Το «UNDERWONDER» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κώστα Καρύδα και μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου, ακολουθεί μια ομάδα έμπειρων σπηλαιοδυτών με επικεφαλής τον Γιώργο Βανδώρο. Η ομάδα εξερευνά με πάθος και προσήλωση εντυπωσιακά υποβρύχια τοπία, αποκαλύπτοντας κρυμμένες ιστορίες και τις φυσικές προκλήσεις της σπηλαιοκατάδυσης.

Το 1ο επεισόδιο της σειράς περιστρέφεται γύρω από τη Λίμνη Βουλιαγμένη της Αττικής, η οποία κάτω από το ειδυλλιακό της τοπίο κρύβει ένα μαγευτικό υποβρύχιο σπήλαιο. Σε μια σημαντική κατάδυση, οι ειδικοί χαρτογραφούν και κινηματογραφούν τα μοναδικά σημεία του σπηλαίου της λίμνης. Στο 2ο επεισόδιο, η ομάδα εξερευνά το σπήλαιο της Αμφιτρίτης στην Πάρο, με στόχο τη λήψη δειγμάτων που θα αποκρυπτογραφήσουν τη μορφολογία των Κυκλάδων κατά την αρχαιότητα, πριν την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Το σπήλαιο του Διρού στην Πελοπόννησο είναι η επόμενη αποστολή, που παρουσιάζεται στο 3ο επεισόδιο, με την ομάδα να εξερευνά τα δαιδαλώδη τμήματα του σπηλαίου και να αναζητά οστά αρχαίων ζώων. Στο 4ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς, οι σπηλαιοδύτες καταδύονται στο Σπήλαιο των Ελεφάντων στα Χανιά της Κρήτης, όπου εντοπίζουν τα οστά ενός είδους ελέφαντα μοναδικό στον κόσμο, που κάποτε υπήρχε στο νησί. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της τρισδιάστατης απεικόνισης οι θεατές ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για να γνωρίσουν την Κρήτη όπως ήταν στο παρελθόν, γεμάτη ελέφαντες, ελάφια και άλλα ζώα. Ο κύκλος των καταδύσεων ολοκληρώνεται εκεί από όπου ξεκίνησε, στη Λίμνη Βουλιαγμένη, με μία νέα και συνταρακτική ανακάλυψη.

Η σειρά ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται τις Κυριακές του Μαΐου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD. Κάθε επεισόδιο, μετά την προβολή του στο κανάλι, θα είναι διαθέσιμο για θέαση on demand και σε 4K ανάλυση.

Περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά στο: https://underwonder.gr/.

Συντελεστές:Παραγωγή: COSMOTE TVΕκτέλεση Παραγωγής: Mad Tv / Dam ProductionsΣκηνοθεσία & Σενάριο: Κώστας ΚαρυδάςΜουσική: Δημήτρης ΚοντόπουλοςΠαραγωγός: Ανδρέας ΚουρήςΔιεύθυνση Φωτογραφίας: Μάριος ΤσιπόπουλοςΥποβρύχια Πλάνα: Carolin NegrinExecutive Producer: Φαίη ΤσιτσιπήΒοηθός Σκηνοθέτη & Production Coordinator: Μαρία Λήδα ΣταυρακάκηΕπιμέλεια Παραγωγής COSMOTE TV: Γιώτα ΚαλαφάτηProduction Design: Ναταλία ΛαμπροπούλουMotion Desing: Νεκτάριος ΚαρανίκαςΗχοληψία: Απόστολος ΜπαρουξήςGaffer Compositor: Γιάννης Τσινόγκος
Keywords
Αναζητήσεις
underwonder-to-ntokimanter-tis-cosmote-tv-pou-vouta-sta-ypovrychia-spilaia-tis-elladas.htm
Τυχαία Θέματα