Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Αυξημένες οι αφίξεις ιδιωτικών αεροσκαφών

13:01 29/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Αύξηση της τάξης του 17% στην διακίνηση επιβατών καταγράφηκε στα 24 αεροδρόμια αποκλειστικής διαχείρισης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) τον Μάρτιο. Ειδικότερα, το σύνολο των διακινούμενων επιβατών έφτασε περίπου τους 250 χιλ., έναντι 210 χιλ. τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Ανάμεσα στα 24 αεροδρόμια βρίσκεται και αυτό των Ιωαννίνων, το οποίο ετοιμάζεται για την φετινή τουριστική περίοδο, με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ να έχουν ήδη ανακοινωθεί. Επίσης, οι αφίξεις ιδιωτικών αεροσκαφών ήταν αυξημένες τους τελευταίους μήνες και αναμένεται να κορυφωθούν κατά τη θερινή περίοδο. Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

επιλέγεται όλο και συχνότερα ως σημείο ανεφοδιασμού και παραμονής από ιδιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, που ταξιδεύουν από και προς ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες.

Παράλληλα, αναμένεται να παραδοθεί νωρίτερα απ’ ότι είχε προγραμματιστεί η σήραγγα Μαλακασίου της Εγνατίας Οδού. Όπως δήλωσε στη βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, έγινε αυτοψία από ειδικούς και δεν προέκυψαν στατικά προβλήματα. Οι εργασίες που γίνονται αφορούν στην επίλυση προβλημάτων αποσάθρωσης στη σήραγγα.

 

Keywords
Αναζητήσεις
aerodromio-ioanninon-elkystiko-gia-ta-idiotika-aeroskafi-kai-elikoptera--afximeni-i-epivatiki-kinisi.htm
Τυχαία Θέματα