Αυξημένα τα κρούσματα κορωνοϊού πανελλαδικά

Στα Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιος Λουκίδης, μεταξύ των άλλων Στέλιος Λουκίδης εξέτασε το ζήτημα σχετικά με τη νέα δυναμική που δείχνει να «ξαναχτυπάει» ο κορωνοϊός. 

Τι ανέφερε σχετικά με τη νέα αύξηση κορωνοϊού:

Ο κ. Λουκίδης σχολίασε: «έγιναν μόνο εχθές 1.800 εγκρίσεις

αντιικών στην Ελλάδα όταν πριν από ένα μήνα έγινε γύρω στις 500. Αυτό από τη μια μεριά δείχνει τη δυναμική αλλά από την άλλη είναι και ένα ενθαρρυντικό στοιχείο γιατί δείχνει ότι όλος ο ιατρικός κόσμος είναι σε εγρήγορση και γράφει γρήγορα τα αντιικά φάρμακα και αυτό διευκολύνει πάρα πολύ στο ότι μειώνει περίπου κατά 80% τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού».

«Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού δεν είναι αυτό που έπρεπε, αλλά ούτε και κατά της γρίπης φέτος πήγε τα ίδια επίπεδα όπως είχε πάει το  2020 και το 2021. Ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο και είναι μια σημαντική προσέγγιση πρόληψης, δεν πρέπει να τον καθυστερούμε».

«Νομίζω ότι έπρεπε να είχε γίνει λίγο πιο δυναμική και η δική μας παρουσία στο συγκεκριμένο κομμάτι, ήμασταν ίσως λίγο πιο χαλαροί στο συγκεκριμένο κομμάτι».

«Ο μέσος όρος προστασίας από τη νόσηση και μετά είναι περίπου 4 με 6 μήνες, έχουμε διασπορά κορωνοϊού και μέσα στις δομές υγείας, Θα πάμε έτσι τους επόμενους δύο μήνες, εμείς το έχουμε καταλάβει από τις εφημερίες για αυτό είμαστε και έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε».

«Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι προστατεύουμε τους ευάλωτους, αν έχουμε συμπτώματα δεν πάμε να τους επισκεφτούμε προσπαθούμε να τους προστατεύσουμε».

Keywords
Αναζητήσεις
afximena-ta-krousmata-koronoiou-panelladika.htm
Τυχαία Θέματα