Αιχμές Πλακιωτάκη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ

19:45 26/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε στα μέτρα του εφικτού για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών. Επισήμανε πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα, όσο η ελληνική οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πάντοτε και τώρα, προσπάθησε μέσα στο πλαίσιο που της επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας, να στηρίξει τον

πρωτογενή τομέα. Τους τελευταίους μήνες, ακούγοντας τα δίκαια, στις περισσότερες περιπτώσεις, αιτήματα των αγροτών, έγινε το καλύτερο δυνατό. Τα  κατάφερε επειδή έχει οδηγήσει την οικονομία σε έναν θετικό δρόμο. Όταν η θετική πορεία της οικονομίας συνεχιστεί και η προσπάθεια στήριξης του αγροτικού εισοδήματος θα συνεχιστεί, δεσμεύεται γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι χρειάζεται να επιβληθούν περιορισμοί στις χώρες που εισάγουν προϊόντα στην ΕΕ, προκειμένου να μην έχουν πλεονέκτημα έναντι των ευρωπαίων αγροτών. 

«Εισάγουμε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα από τρίτες χώρες για τα οποία δεν ισχύουν οι αυστηρές προϋποθέσεις που θέτουμε στους ευρωπαίους παραγωγούς. Δεν πρέπει να ζητάμε από τις χώρες που εισάγουν στην ΕΕ να έχουν τους ίδιους περιορισμούς ώστε να μην έχουν φυσικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα κοστολόγια;».

Keywords
Αναζητήσεις
aichmes-plakiotaki-gia-tin-koini-agrotiki-politiki-tis-ee.htm
Τυχαία Θέματα