Άλμα στο προσδόκιμο ζωής! Θα ζούμε μέχρι τα 130;

14:10 26/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στο μέλλον, οι υπεραιωνόβιοι δεν θα είναι μια εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Αυτή την εντυπωσιακή εκτίμηση διατυπώνουν επιστήμονες απαντώντας σε ερωτήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης για το biohacking, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάσκεψη «Greek House Davos 2024», στο Νταβός της Ελβετίας, στο πλαίσιο του World Economic Forum.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ GOVNEWS WEEKLY #5

Πλέον, η πιθανότητα οι άνθρωποι των επόμενων γενεών να ζουν

μέχρι τα 130 τους χρόνια είναι υπαρκτή, καθώς θα αυξηθεί σημαντικά το προσδόκιμο ζωής όπως πιστεύει η δρ. Κριστίνα Ραμ: «Έχουμε πλέον σκευάσματα, γύρω από τα οποία υπάρχουν πατέντες, τα οποία αναγεννούν το ανθρώπινο σώμα (…) Και αισθάνομαι ότι έχουμε φτάσει πραγματικά σε ένα νέο ορόσημο. Μέχρι σήμερα συνηθίζαμε να μιλάμε μόνο για τη σωματική αναγέννηση, δηλαδή πώς θα ζήσουμε για να γίνουμε 130 ετών. Πλέον μιλάμε και για την αναγκαία πνευματική, συναισθηματική και διανοητική αναγέννηση. Αυτό είναι μια εξέλιξη που συνέβη τα τελευταία χρόνια».

»Εντάξει, θα μπορείς να ζεις μέχρι τα 130, αλλά αισθάνεσαι ευτυχής; Γιατί το ζητούμενο δεν είναι μόνο να μπορείτε να ζήσετε μια μακρά ζωή, αλλά να μπορείτε να ζήσετε μια υγιή, σπουδαία ζωή σε όλους τους τομείς, όχι μόνο σωματικά» επισήμανε η δρ. Ραμ, η οποία είναι βιοτεχνολόγος και αναπτύσσει δραστηριότητα σε 76 χώρες πάνω στα nutraceuticals (σ.σ. «διατροφοδραστικά», προϊόντα που έχουν παραχθεί από τρόφιμα και άλλα φυσικά συστατικά, αλλά πωλούνται σε μορφή χαπιών, σκόνης, ροφημάτων κλπ.), τη φαρμακευτική και τις συσκευές υγείας, και έχει εργαστεί πάνω σε πρότζεκτ bioprinting (βιοεκτύπωσης) και κλωνοποίησης.

Κυκλοφόρησε το 5ο τεύχος της digital εφημερίδας «GOVNews Weekly»! Την ξεφυλλίζετε με ένα κλικ!

Γιατί δεν είμαστε αρκετά υγιείς, ωστόσο; Διότι, παρά την τόση πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας σοβαρές ασθένειες και διαταραχές επιμένουν να ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους; Γιατί οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, παρότι υποστηρίζονται από κυβερνήσεις και έχουν οι ίδιες τεράστιους προϋπολογισμούς, δεν έχουν δώσει λύσεις; «Υπάρχουν πλέον πολλά πράγματα που είμαστε σε θέση να διορθώσουμε, όσον αφορά την υγεία. Το θέμα είναι ότι έχουμε ένα περιβάλλον τοξικό. Έχουμε γύρω μας όλες αυτές τις τοξίνες, που βρίσκονται παντού και μπαίνουν στο σώμα μας και το σώμα μας δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί. Ναι, μπορούμε πλέον να κάνουμε βιοεκτύπωση ενός χεριού ή και ενός εγκεφάλου. Ναι, μπορούμε να κλωνοποιήσουμε. Αλλά πώς να κλωνοποιήσουμε κάποιον που δεν αρρωσταίνει, όταν το ίδιο το περιβάλλον του είναι άρρωστο;» σημείωσε η δρ. Ραμ, δίνοντας το παράδειγμα μιας Maserati που ο/η ιδιοκτήτης της την παρατά για χρόνια στο χιόνι και τη βροχή.

Keywords
Αναζητήσεις
alma-sto-prosdokimo-zois-tha-zoume-mechri-ta-130.htm
Τυχαία Θέματα