«Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα βγάλουν υπερκέρδη είναι βαθιά γελασμένοι» το μήνυμα Μητσοτάκη για την ακρίβεια

20:54 11/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το «Βελλίδειο» στη Θεσσαλονίκη στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε για μια ακόμη φορά στο θέμα της ακρίβειας που ταλαιπωρεί τους πολίτες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να παιχτούν στην πλάτη τους παιχνίδια αισχροκέρδειας. «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με πρόσχημα τον παγκόσμιο πληθωρισμός να βρουν ευκαιρία να βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών είναι βαθιά γελασμένοι. Έχουμε κάνει σχεδόν 30.000 ελέγχους», δήλωσε χαρακτηριστικά

για το θέμα της ακρίβειας.

Παράλληλα, στάθηκε στα έργα της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν βγει προς όφελος των πολιτών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αύξηση των εισοδημάτων.

«Το μέσο εισόδημα έχει αυξηθεί και ο κατώτατος μισθός τον επόμενο μήνα θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν πρώτη φορά αύξηση μετά από 14 χρόνια. Στο τέλος της τετραετίας να είναι ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ και όλοι μαζί θα το πετύχουμε.

Δε γυρίζω στο παρελθόν. Να θυμόμαστε από που ξεκινήσαμε, δείχνει το μέτρο των προσπαθειών για το αύριο. Ερχόμαστε στο τώρα και στο πρώτο εξάμηνο μετά τη μεγάλη διπλή εκλογική επιτυχία.

Στόχος να ξεριζώσουμε τις παθογένειες που μας κρατούν πίσω. Τίποτα δεν θα κατακτηθεί χωρίς μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Επιτέλους ο νέος νόμος αναβαθμίζει το ΔΠΘ και δίνει τη δυνατότητα στα Ελληνόπουλα να σπουδάζουν χωρίς να ξενιτεύονται. Από το 1987 η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ είχαν θέσει το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στην υγεία ξέρω πως τα λόγια δεν αρκούν αλλά οι προσπάθειες είναι μεγάλες. Κάτι αλλάζει. Δείτε για παράδειγμα τα απογευματινά χειρουργεία. Διορισμούς 6.500 ιατρών και νοσηλευτών και κίνητρα για φροντίδα υγείας σε χωριά και νησιά. Οι θέσεις δείχνουν και προθέσεις, αλλά διαθέτουμε 12,8 δισ. για την υγεία και προωθούμε πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων. Είναι ένα σχέδιο που σώζει».

«Να δυναμώσει η εθνική φωνή έξω από τα σύνορα μας»

Αναφερόμενος στις ερχόμενες Ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι κομβικής σημασίας για τους πολίτες το να επιλέξουν ποια παράταξη είναι ικανή να τους εκπροσωπήσει και να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα ελληνικά σύνορα.

«Αυτές  οι ευρωκάλπες θα αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ποιο είναι το κόμμα που πιστεύει διαχρονικά στις αξίες της. Αλλά και ποιο θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της πατρίδας στα δύσκολα μέτωπα των Βρυξελλών. Με άλλα λόγια, ποια παράταξη θα είναι δοκιμασμένη και ικανή, ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας.

Υπάρχει, όμως, και μία τρίτη διάσταση στην επιλογή του Ιουνίου. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ανάγκη να πάψει να διασύρεται η χώρα διεθνώς. Μόλις πρόσφατα, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να ζητήσει μέχρι και τη διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα. Υπάρχει άλλη μια διάσταση των ευρωεκλογών: Να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς.

Ένας ευρωβουλευτής του, μάλιστα, ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος εμπνευστής ενός ψηφίσματος-ντροπή της Ευρωβουλής. Το οποίο τι υποστήριζε; Ούτε λίγο ούτε πολύ, πως για κάθε ναυάγιο μεταναστών ευθύνεται η ακτοφυλακή που φυλά τα θαλάσσια σύνορα. Και πως δήθεν στην Ελλάδα κυβερνά …περίπου μία "χούντα". Με τη Δικαιοσύνη να μην λειτουργεί. Και με τον Τύπο να φιμώνεται.

Έχουμε πάλι, δηλαδή, το παλιό γνωστό παιχνίδι της αντιπολίτευσης: να κατασκευάζει μία μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς, αδιαφορώντας για τον εθνικό διασυρμό».

Keywords
Αναζητήσεις
an-kapoioi-nomizoun-oti-tha-vgaloun-yperkerdi-einai-vathia-gelasmenoi-to-minyma-mitsotaki-gia-tin-akriveia.htm
Τυχαία Θέματα