Αγγίζει τις 1.400 μονάδες η αγορά, με τις τράπεζες «στο τιμόνι»

19:40 5/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Δυνατή έδειξε για μία ακόμα φορά η ελληνική αγορά και με τις τράπεζες στο τιμόνι, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε ένα ακόμα υψηλό ρεκόρ και είναι μία ανάσα από τις 1.400 μονάδες.

Ένα επίπεδο τιμών που θα είχε γράψει πολύ νωρίτερα στην πραγματικότητα αν οι ελληνικές τράπεζες ξεκινούσαν την πορεία τους από τα ίδια επίπεδα τιμών με τα υπόλοιπα blue chips.

Πάντως και οι 4 μεγάλες ελληνικές

τράπεζες είχαν αγοραστές στις μετοχές τους στις οποίες πραγματοποιήθηκαν πολύ μεγάλες συναλλαγές συνολικά 73 εκατ. ευρώ δηλαδή το 50% των συναλλαγών σε όλη την αγορά τη Δευτέρα, όπου το σύνολο των συναλλαγών έφθασε τα 145,4 εκατ. ευρώ, μαζί με τα πακέτα αξίας, 24,8 εκατ. ευρώ.

Με το τζίρο και την άνοδο των τραπεζών σημειώθηκαν νέα υψηλά πολλών σε Γενικό Δείκτη, δείκτες FTSE και φυσικά τον τραπεζικό δείκτη. Η συνεδρίαση ήταν ανοδική, με τις περισσότερες μετοχές να σημειώνουν ημερήσια κέρδη και συνολικά 67 είχαν θετικό κλείσιμο, έναντι 47 οι οποίες υποχώρησαν.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε ανοδικά και μετά από μικρή διακύμανση ήδη από νωρίς είχε ανοδική τροχιά. Ωστόσο, άνοιξε βηματισμό εντός της ημέρας κι επιτάχυνε όταν στις πολύ δυνατές Eurobank και ΕΤΕ από την αρχή της συνεδρίασης, προστέθηκαν με μεγάλη ορμή και οι Πειραιώς και Alpha Bank, για να προστεθεί η ορμή των ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ και να κλείσουν όλες οι παραπάνω μετοχές πολύ δυνατά κοντά στα υψηλά της ημέρας.

Από τον τραπεζικό κλάδο που ηγήθηκε στη συνεδρίαση τόσο σε αποδόσεις μεταξύ των blue chips όσο και σε ύψος συναλλαγών, ξεχώρισε τη Δευτέρα η μετοχή της Eurobank, καθώς η τράπεζα είναι έτοιμη να αλλάξει επίπεδο με την αύξηση εσόδων και κερδών που θα φέρουν οι εξαγορές στο εξωτερικό.

Καθώς όμως όλες οι τράπεζες κινούνται δυνατά με επιχειρησιακά πλάνα που προσελκύουν το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ενώ ο κλάδος στην Ελλάδα είναι σε discount, και ταυτόχρονα συντηρούν με τις ειδήσεις την ειδησεογραφία, είδαμε τη δυνατή κίνηση στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,33% στις 1.238,83 μονάδες, ο FTSE σημείωσε κέρδη 0,96% στις 3.410,18 μονάδες, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM ακολούθησε με +0,3% στις 2.344,48 μονάδες. Μεγάλα πακέτα έγιναν σε μετοχές των Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΤΕ, Alpha Bank, Jumbo και ΔΕΗ.

Keywords
Αναζητήσεις
angizei-tis-1400-monades-i-agora-me-tis-trapezes-sto-timoni.htm
Τυχαία Θέματα