Αντετοκούνμπο: Νέο ιστορικό επίτευγμα με τους Μπακς

Ένα ακόμα ρεκόρ, μια ακόμα «χρυσή» σελίδα πρόσθεσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ενεργητικό του, με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς. Στην νίκη με 125-105 επί των Χιούστον Ρόκετς, σκόραρε οκτώ φορές από τη γραμμή των ελεύθερων βολών και έγινε -όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Bally Sports Wisconsin»- ο κορυφαίος παίκτης του συλλόγου σε εύστοχες ελεύθερες βολές.

Πλέον, ο «Greek Freak», έχει 3.508 βολές, αφήνοντας στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Σίντνεϊ Μόνκριφ, ο οποίος είχε (από το 1979 μέχρι το

1989) 3.505 βολές. Παράλληλα, ο Giannis, είναι και πρώτος στον κατάλογο με τις εκτελεσμένες βολές, με 4.891 και ποσοστό καριέρας, 71,7%.

Όταν κλήθηκε -μετά το τέλος του αγώνα- να σχολιάσει το γεγονός ο Γ. Αντετοκούνμπο, δήλωσε: «Είναι ένα σπουδαίο στατιστικό. Είμαι υπερήφανος για όλη αυτήν την διαδρομή. Το να είμαι στην ίδια συζήτηση με όλους αυτούς τους σπουδαίους παίκτες στην Ιστορία του οργανισμού, είναι ιδιαίτερο. Πρέπει όμως να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, να βοηθάω την ομάδα μου και στην πορεία αυτής της διαδρομής γίνονται σπουδαία πράγματα.

Μετά το τέλος του αγώνα έγινε μια αστεία σκηνή. Μιλούσαμε με τον Κρις (σ.σ. Μίντλετον) για το ποιος είναι ο καλύτερος σουτέρ ελευθέρων βολών κι εγώ απάντησα πως είναι αυτός. Πετάχτηκε όμως ο Γκρέισον (σ.σ. Αλεν) και είπε πως ο καλύτερος σουτέρ ελευθέρων βολών είμαι εγώ. Το σκέφτηκα λίγο και είπα “ναι, εγώ πρέπει να μαι”. Είναι αστείο. Στο τέλος της ημέρας όμως, όλα αυτά κομμάτια που προσπαθώ να βελτιώσω και να γίνω καλύτερος».

Keywords
Τυχαία Θέματα