Αντώνης Βαρθολομαίος: Ένα έμπειρο στέλεχος στην ηγεσία της Παγκρήτιας Τράπεζας

12:46 19/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Με σπουδές στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και έχοντας διαγράψει μια λαμπρή καριέρα ως τραπεζικό στέλεχος στην Attica Bank, o Αντώνης Βαρθολομαίος βρίσκεται από τις 21 Δεκεμβρίου 2020 στο τιμόνι της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Στην πλούσια επαγγελματική του σταδιοδρομία ανέλαβε θέσεις ευθύνης τόσο στη λιανική τραπεζική όσο και τομείς μετασχηματισμού και

αναδιοργάνωσης των πιστωτικών ιδρυμάτων. Σημαντική είναι, εξάλλου, η προϋπηρεσία του στην ευρύτερη κεφαλαιαγορά ως ανώτατο στέλεχος σε θέσεις διοικητικές Εταιριών Επενδύσεων και Χρηματιστηριακών Εταιρειών.

Ποιος είναι ο Αντώνης Βαρθολομαίος
Ο γεννηθείς στην Αθήνα το 1957 Αντώνης Βαρθολομαίος, είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς, ενώ ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του ως M.A. – Ph.D Candidate in Financial Economics and International Finance στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης.

Η σταδιοδρομία του στον τραπεζικό χώρο ξεκίνησε στην Atlantic Bank of New York το 1981 και μέχρι το 1992 ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε διάφορους τραπεζικούς οργανισμούς των ΗΠΑ. Η 12χρονη παραμονή του στις ΗΠΑ τού χάρισε σημαντική τραπεζική εμπειρία και μεγάλη εξειδίκευση σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων.

Ύστερα από μια εξαιρετικά επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στην Αμερική, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη το 1992, όποτε και εντάχθηκε στην ηγετική ομάδα της INTERBANK, με βασική αρμοδιότητα τη δημιουργία προγραμμάτων Στεγαστικής Πίστης. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και διετέλεσεμέλος της διοικητικής ομάδας. Διετέλεσε επίσης μέλος όλων των Εκτελεστικών Επιτροπών της
τράπεζας καθώς και Αντιπρόεδρος της Εγνατίας ΑΕΔΑΚ. Τον Ιούνιο του 2004, εκλέχτηκε Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., ενώ τον Μάιο του 2005 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και μετέπειτα ορίστηκε Πρόεδρος Δ. Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος.

Το όραμα για την Παγκρήτια Τράπεζα
Δεδομένου ότι ο Αντώνης Βαρθολομαίος ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην Παγκρήτια Τράπεζα εν μέσω πανδημίας, την περίοδο δηλαδή που η Τράπεζα επιχειρούσε τη μετάβαση στη μετά Covid εποχή, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και διαμορφώνοντας τις ιδανικές κοινωνικές συνθήκες. Σε αυτό, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εργατικότητα και το όραμα του Αντώνη Βαρθολομαίου, ο οποίος στόχο έχει την επέκταση των δραστηριοτήτων της Παγκρήτιας Τράπεζας σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα και τη δημιουργία περισσότερων από 50 καταστημάτων πανελλαδικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα