«Μπορούμε να παράσχουμε ανταγωνιστικούς όρους» το μήνυμα της Eurobank στους πελάτες της

11:31 13/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Σπύρος Βενετσιάνος, deputy general manager, head of structured finance της Eurobank, δήλωσε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πως η τράπεζα έχει  δημιουργήσει ένα πλαίσιο με ανταγωνιστικούς όρους και ανταποκρίνεται σε όσα ζητούνται από τους πελάτες της και για τον λόγο αυτό τους κρατά ικανοποιημένους.

Παράλληλα, έδωσε

μεγάλη βαρύτητα στον τρόπο χειρισμού και αξιοποίησης των private equities (ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια), επισημαίνοντας πως η τράπεζα έχει προπονηθεί και έχει «χτίσει» εμπειρία γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι πάντα πρέπει να προσαρμοστείς στην τρομερή δημιουργικότητα των private equities. Για ποιο λόγο η ελληνική τραπεζική αγορά έχει όρεξη για τέτοια προϊόντα; Μας οδηγεί η σημαντική ρευστότητα που έχουμε. Γι’ αυτό απαγορεύεται να απορρίψουμε μια καλή ιδέα. Προοδευτικά χτίσαμε μια εμπειρία και μια σχέση με τα private equities για το πώς λειτουργούν και πως αντιδρούν σε δύσκολους καιρούς. Μέσα στα χρόνια προπονηθήκαμε να καταλαβαίνουμε αυτού του είδους τις συναλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο τραπεζικός τομέας γίνεται περισσότερο τεχνοκρατικός.

«Έχουμε μια εμπειρία από την κρίση, οπότε θεωρητικά γνωρίζουμε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί. Αλλά στο τέλος της ημέρας ο τραπεζικός τομέας γίνεται λιγότερο “συναισθηματικός” και περισσότερο τεχνοκρατικός. Έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο με ανταγωνιστικούς όρους. Μπορούμε να παράσχουμε ανταγωνιστικούς όρους. Μπορούμε να παραδώσουμε στην ώρα του. Οπότε, νομίζω ότι έχουμε ευχαριστημένους πελάτες».

Keywords
Αναζητήσεις
boroume-na-paraschoume-antagonistikous-orous-to-minyma-tis-eurobank-stous-pelates-tis.htm
Τυχαία Θέματα