Χαλκιδική: Την πυροβόλησε 4 φορές και την κυνηγούσε στο σπίτι – Το παιδί ζει

14:12 23/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο 36χρονος δράστης δολοφόνησε την 39χρονη σύζυγό του στο παιδικό δωμάτιο, τραυμάτισε τον 8χρονο γιό του και αυτοπυροβολήθηκε με την καραμπίνα του.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν πως η άτυχη γυναίκα δέχθηκε 4 βολές με κυνηγετική καραμπίνα, φέροντας τραύματα στο πρόσωπο, την πλάτη, στον τράχηλο, τον ώμο και την δεξιά μασχάλη. Μετά το πρώτο πυροβολισμό έτρεξε να γλιτώσει από τον γυναικοκτόνο που την κυνηγούσε, για να την δολοφονήσει μπροστά στο 8χρονο παιδί τους. Μάλιστα φέρει και «αμυντικά» τραύματα στα χέρια τα οποία ενστικτωδώς έφερε μπροστά στο πρόσωπό της. Ο θάνατος

προήλθε από βαριά αιμορραγία και συνδυαστικά τραύματα σε καρδιά και πνεύμονες.

Τα φυσίγγια που χρησιμοποίησε ο δράστης περιείχαν σκάγια μεγάλου μεγέθους (6 χιλιοστών).

Το 8χρονο παιδί

Το αγοράκι βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, με εμφανή σημάδια σε όλο του το σώμα από τα σκάγια. Εγχειρίστηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και φέρει σοβαρά τραύματα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής Γεώργιο Τσικόπουλο, το προσωπικό είναι συγκλονισμένο και έχει στρέψει όλη του την προσοχή στο 8χρονο παιδί.

Ο Δρ. Τσικόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά
«Η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει αυτήν τη στιγμή, δεν ξέρουμε στο μέλλον αλλά είναι σε πολύ καλά χέρια στη Μονάδα Παίδων του Ιπποκρατείου. Οι συνάδελφοι δίνουν τα πάντα για το παιδί, όπως σε όλα τα παιδάκια άλλωστε, αλλά σε αυτό ακόμα περισσότερο και πιστεύω ότι θα πάει καλά. Τα τραύματά του κυρίως εντοπίζονται στο χέρι, στο δεξιό αντιβράχιο όπου έχει ένα τεράστιο έλλειμμα δερματικο και μυϊκό. Οι τένοντες επίσης έχουν επηρεαστεί, όπως και το πιο σοβαρό είχε διατομή του ωλένιου νεύρου. Αυτό δεν αποκατάστηθηκε ακόμη, θα γίνουν στο μέλλον διάφορες άλλες επανορθωτικές επεμβάσεις, θα γίνουν και άλλα χειρουργεία», ενώ πρόσθεσε πως «έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΕΣΥ και μας συνέδραμαν οι γιατροί από τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου».

Ο Διευθυντής αναφέρθηκε και στην λοιπή περίθαλψη του παιδιού «Ψυχολογικά δε μπορούμε να ξέρουμε πως είναι το παιδί αυτή τη στιγμή, αλλά έχει κινητοποιηθεί και ο μηχανισμός των ψυχιάτρων, των παιδοψυχολόγων, των κοινωνικών λειτουργών, για να υποστηρίξουν το παιδί».

Η 39χρονη φέρεται να είχε δηλώσει στον σύζυγό της την επιθυμία να χωρίσουν. Αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο της γυναικοκτονίας.
Η οικογένεια είχε ακόμα ένα παιδί, κορίτσι 12 ετών η οποίο για καλή του τύχη (σ.σ. σε όσα εισαγωγικά θα έπρεπε να μπουν εδώ) ήταν στην γιαγιά της το βράδυ του φονικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα