Χάρηκαν τελικά οι Έλληνες με την αύξηση του κατώτατου μισθού;

09:40 1/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Είναι γεγονός ότι αποτελεί οικονομικό άθλο της Νέας Δημοκρατίας, ότι κατάφερε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό για ακόμη μία φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας.

Ο περισσότερος κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ότι τα λίγα παραπάνω ευρώ που μπαίνουν στο πορτοφόλι του, είναι εκατομμύρια ευρώ που αφαιρούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακόμη όμως και αν εξηγήσεις σε κάποιον αναλυτικά τα οικονομικά της χώρας, στο τέλος θα ακούσεις το απλουστευμένο και ίσως εκλαϊκευμένο θα έλεγε κανείς, «εγώ βλέπω τι μένει μέσα στο πορτοφόλι

μου».

Η αλήθεια είναι ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες, τόσο στις τιμές των σούπερ μάρκετ, όσο και με τις τιμές ενοικίασης ακινήτων, είναι πολύ δύσκολο για έναν νέο-νέα να επιβιώσει.

Όπως και να το κάνουμε τα κουκιά είναι μετρημένα… Στις συζητήσεις που επικρατούν όταν «ανοίγεις» το θέμα της αύξησης, σχεδόν το 95% των ανθρώπων σου λένε ότι και πάλι δεν φτάνουν.

Τετριμμένες απαντήσεις, που όμως μόνο αν μπεις στα παπούτσια του άλλου θα καταλάβεις την σκοπιά του.

«Δίνω το ενοίκιο, δίνω τους λογαριασμούς, βάζω βενζίνη στο αμάξι, πάω ένα σούπερ μάρκετ και τέλος. Πάει ο μισθός μου. Τι θα κάνω τις επόμενες 30 ημέρες», μου είπε ένας και τον κοιτούσα μη τολμώντας να ξεστομίσω τίποτα για την «επιτυχία» της κυβέρνησης.

Η μόνη περίπτωση για να ζήσει κάποιος αξιοπρεπώς είναι να γίνει διπλασιασμός των μισθών είπε ένας άλλος… και σκέφτηκα ότι ακούγεται τόσο ωραίο, αλλά και τόσο ουτοπικό από την άλλη, γιατί και τα κουκιά της Κυβέρνησης είναι μετρημένα.

Εν ολίγοις, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι σύντομα θα είναι και πάλι καλύτερα τα πράγματα.

Keywords
Αναζητήσεις
charikan-telika-oi-ellines-me-tin-afxisi-tou-katotatou-misthou.htm
Τυχαία Θέματα