Χάρης Δημητρακόπουλος: «Οι λύσεις της Softweb δημιουργούν αξία»

13:03 24/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ένα ταξίδι καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού 15 ετών, το όραμα ενός ανθρώπου για την ανάπτυξη πρωτοπόρων λύσεων που θα βοηθούσαν Startup και μη εταιρείες να εξελιχθούν, ο σεβασμός στο περιβάλλον, στη βιωσιμότητα, στην ισότητα των φύλων, η ασφαλής μετάβαση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και των smart cities, αλλά και το εμπνευσμένο εταιρικό πλάνο για το μέλλον, το οποίο -κατά την άποψη του Startupper Mag- προβλέπεται λαμπρό για την διαρκώς εξελισσόμενη και μη επαναπαυόμενη στις… ψηφιακές δάφνες της, Softweb. Ο ιδρυτής και CEO της

εταιρείας, Χάρης Δημητρακόπουλος, εφ’ όλης της ύλης σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη στο Startupper Mag, ανάγνωσμα – απόλαυση για τον κάθε λάτρη της επιχειρηματικότητας.

Startupper Mag: Πώς και με τι στόχους ξεκίνησε την πορεία της η Softweb το μακρινό -πλέον- 2008;

Χάρης Δημητρακόπουλος: Η Softweb ξεκίνησε την πορεία της σε μια ιδιαίτερη περίοδο για την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης που επήλθε τα επόμενα χρόνια με βασική αποστολή να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανάπτυξης εφαρμογών σε επίπεδο νέων τεχνολογιών, δηλαδή σε web & mobile λογισμικά. Η εταιρεία αναγνώρισε από νωρίς τη μεταβατική τάση των επιχειρήσεων σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού από την απλή αξιοποίηση εμπορικολογιστικών συστημάτων (ERPs) σε πιο εξωστρεφείς λύσεις όπως ηλεκτρονικά καταστήματα, διαδικτυακούς τόπους αλλά και ειδικές web & mobile εφαρμογές.

Άδραξε λοιπόν την ευκαιρία να δημιουργήσει λύσεις που θα βοηθούσαν τις εταιρείες να επιτύχουν τους στόχους τους μέσω καινοτόμων τεχνολογικών λογισμικών προσαρμοσμένα στις μοναδικές τους ανάγκες.

Το όραμα της Softweb ήταν και είναι να φέρει επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των οργανισμών και να τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στο ολοένα και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο τοπίο.

Startupper Mag: Εξηγήστε μας τις λύσεις που μπορούν να προσφέρουν σε μια επιχείρηση τα «εργαλεία» Softweb Business Suite και Softweb Intranet Platform;

Χάρης Δημητρακόπουλος: Το Softweb Business Suite αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική λύση που αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και ακολουθεί omni-channel προσέγγιση. Ουσιαστικά, παρέχει στις επιχειρήσεις μια ολιστική προσέγγιση για την ψηφιακή διαχείριση των λειτουργιών τους από περιβάλλον web & mobile ταυτόχρονα. Συνεπώς ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη λύση οποτεδήποτε χρειάζεται και από οπουδήποτε επιθυμεί π.χ. laptop, desktop ή κινητές συσκευές (smartphones/tablets).

Το Softweb Business Suite είναι ιδιαίτερα επωφελές για εταιρείες με εκτεταμένη πελατειακή βάση και πλούσιο κωδικολόγιο με στόχο την ελαχιστοποίηση του κόστους διαχείρισης, τη θωράκιση των πολιτικών της εταιρείας, την αυτοματοποίηση των ροών εργασιών, καθώς επίσης και την αύξηση των πωλήσεων. Kαλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών λειτουργιών, όπως το κύκλωμα πωλήσεων, πωλητών (SFA), μάρκετινγκ, εγκρίσεων (RFA), έρευνα αγοράς (merchandising), επιθεωρήσεων (audits), reporting και πολλά άλλα.

Για να γίνει κατανοητό με απλά λόγια η Softweb έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εργαλείο το οποίο ταυτόχρονα και πλήρως ενοποιημένα μπορεί να αξιοποιηθεί από τους πελάτες, τους συνεργάτες της επιχείρησης, τους πωλητές ή τους εργαζόμενους στα διάφορα τμήματα της εταιρείας, αξιοποιώντας διαφορετική λειτουργικότητα και κυκλώματα που είναι διαθέσιμα.
Συνεπώς η επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο αναγνωριστικό πλεονέκτημα καθότι όλο το οικοσύστημα της μπορεί να χρησιμοποιεί το ίδιο εργαλείο έχοντας ενιαία πληροφόρηση και real-time δεδομένα.

Startupper Mag: Ειδικότερα στο -αγαπημένο μας- κομμάτι των Startups, ποια είναι η συνεισφορά που παρέχει η εταιρεία σας στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους;

Χάρης Δημητρακόπουλος: Η Softweb γνωρίζει βαθιά το οικοσύστημα των start-up εταιρειών στην Ελλάδα τόσο από την business πλευρά τους όσο και ως τεχνολογικός συνεργάτης τους. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της έχει αναλάβει την ανάπτυξη των έργων πλήθους start-up εταιρειών και μάλιστα κάποιων πολύ επιτυχημένων. Επιπλέον, η ίδια έχει επενδύσει σε start-up επιχειρήσεις εξερευνώντας μ αυτόν τον τρόπο από πρώτο χέρι το ταξίδι μιας τέτοιου είδους επιχείρησης. Όλα αυτά τα 15 χρόνια, συμβάλει στην ανάπτυξη τους παρέχοντας παρέχοντας εξειδικευμένη καθοδήγηση και εξατομικευμένες λύσεις.

Η ομάδα της Softweb μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις του κλάδου στην ανάπτυξη των web & mobile εφαρμογών τους, στη δημιουργία κλιμακούμενου και ασφαλούς λογισμικού, στην υλοποίηση cloud-based λύσεων και στην αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών.

Επιπλέον, μπορεί να παρέχει στρατηγικές γνώσεις και συμβουλές τόσο σε επίπεδο επιχειρηματικής ανάπτυξης όσο και ως προς τις αναδυόμενες τεχνολογίες και τις τάσεις της τεχνολογίας βοηθώντας τες να παραμείνουν καινοτόμες και ευέλικτες σε ένα ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο.

Startupper Mag: Περιβάλλον/βιωσιμότητα και τεχνητή νοημοσύνη, δύο όροι πολύ σημαντικοί για την εποχή μας – Αναλύστε μας τη δική σας οπτική και συνεισφορά σε αυτούς.

Χάρης Δημητρακόπουλος: Η Softweb μεταξύ άλλων έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και να αξιοποιήσει τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η εταιρεία αναγνωρίζει τη σημασία των βιώσιμων πρακτικών και προσπαθεί να αναπτύσσει λύσεις λογισμικού που ευθυγραμμίζονται με τις πράσινες πρωτοβουλίες. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών εφαρμογών, τη βελτιστοποίηση της χρήσης των πόρων και την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών στις διαδικασίες ανάπτυξης λογισμικού.

Όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, η Softweb έχει αναγνωρίσει τις δυνατότητές της και τις εφαρμόζει ενεργά ως μέρος των λύσεων της. Αποτέλεσμα αυτής της εφαρμογής είναι οι επιχειρήσεις να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους σε μέγιστο βαθμό, να αξιοποιήσουν πολύτιμες πληροφορίες από τη διαχείριση των δεδομένων με στόχο να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων και κατ’ επέκταση την εμπειρίες των πελατών τους και του ευρύτερου οικοσυστήματος τους. Τέτοιες εφαρμογές μπορεί κανείς να βρει στη ναυαρχίδα της εταιρείας, Softweb Business Suite.

Startupper Mag: Σε μια πρόσφατη πολύ ενδιαφέρουσα δήλωσή σας είχατε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να μιλάμε για αμιγώς γυναικεία επιχειρηματικότητα. Επεκταθείτε πάνω στο θέμα αν θέλετε.

Χάρης Δημητρακόπουλος: Στη δήλωση που έκανα σχετικά με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ήθελα να τονίσω ότι δεν έχει νόημα να εστιάζουμε στη γυναικεία ή αντρική επιχειρηματικότητα. Αντίθετα, πιστεύω ακράδαντα στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς που εκτιμά και υποστηρίζει όλους τους επιχειρηματίες, ανεξάρτητα από το φύλο τους. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η επιχειρηματικότητα δεν ορίζεται ή περιορίζεται από το φύλο, αλλά από το πάθος, τις δεξιότητες και την αφοσίωση των ανθρώπων που επιχειρούν.

Είναι ευρέως γνωστό από πολλαπλά παραδείγματα παγκοσμίως ότι οι γυναίκες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης. Η συμβολή τους είναι ανεκτίμητη και είναι ευθύνη όλων μας να παρέχουμε ίσες ευκαιρίες και πόρους για να υποστηρίξουμε το επιχειρηματικό τους ταξίδι. Στη Softweb, διατηρούμε ένα κλίμα ισότητας μεταξύ των στελεχών της επιχείρησης δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να αποδείξουν την αξία τους και να διεκδικήσουν την εξέλιξη τους στον οργανισμό.

Startupper Mag: Στο Startupper έχουμε αδυναμία στις καινοτόμες ιδέες και λύσεις – Πάνω σε αυτές, τι έχει να προτείνει η Softweb;

Χάρης Δημητρακόπουλος: Η εταιρεία από την έναρξη της είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη πρωτοπόρων λύσεων που αξιοποιούν τις τεχνολογικές εξελίξεις στο μέγιστο. Είμαστε μια εταιρεία η οποία αφουγκράζεται αρχικά τις ανάγκες της αγοράς και μετέπειτα, μέσα από έρευνα και ανάπτυξη, προσπαθεί να δημιουργήσει τα κατάλληλα προϊόντα για να τις καλύψει. Κάποιες φορές αυτό δεν στέφεται με επιτυχία αλλά μας δίνει ένα μεγάλο μάθημα για την επόμενη προσπάθεια στην οποία η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει, τόσο με χρηματικούς όσο και με ανθρώπινους πόρους.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η Softweb βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης επένδυσης ύψους 400.000 ευρώ για την ανάπτυξη μιας καινοτόμου λύσης που αξιοποιεί blockchain τεχνολογία και αφορά τον κλάδο των “έξυπνων πόλεων”.

Startupper Mag: Πώς θέλετε να διαμορφώσετε την επόμενη ημέρα της Softweb;

Χάρης Δημητρακόπουλος: Στα πλάνα της εταιρείας για την επόμενη διετία βρίσκονται πολλές ανανεώσεις και επεκτάσεις των λύσεων μας. Στα μελλοντικά σχέδια μας, περιλαμβάνεται η διεύρυνση της γκάμα των προϊόντων μας στοχεύοντας στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των πελατών και των προμηθευτών τους και αντίστροφα. Επιπλέον, η εταιρεία στοχεύει στην επέκταση της παρουσίας της στην αγορά της Κύπρου, στη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών και στη διερεύνηση νέων ευκαιριών για την περαιτέρω ενδυνάμωση των επιχειρήσεων μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αγκαλιάζοντας τις εξελίξεις παραμένοντας adaptive και καλλιεργώντας μια πελατοκεντρική προσέγγιση, η Softweb οραματίζεται ένα μέλλον όπου θα συνεχίσει να είναι ηγέτης στον κλάδο, επιτρέποντας στους οργανισμούς να ευημερούν στην ψηφιακή εποχή.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Startupper Mag #39

Keywords
Αναζητήσεις
charis-dimitrakopoulos-oi-lyseis-tis-softweb-dimiourgoun-axia.htm
Τυχαία Θέματα