Χαροπαλεύουν Τούρκος μεγιστάνας και η σύζυγός του μετά από ατύχημα με σκάφος στην Λέρο

16:56 25/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τουρκικών μέσων ενημέρωσης το ζεύγος Αλί Σαμπαντζί και Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί χτύπησε στα βράχια χθες το βράδυ, καθώς πήγαινε σε ένα εστιατόριο για δείπνο με ένα φουσκωτό από το αγκυροβολημένο σκάφος τους στις ακτές της Λέρου.

Το τραυματισμένο ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου. Η θεραπεία του Αλί Σαμπαντζί συνεχίζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Η Esas Holding της οικογένειας Σαμπαντζί προέβη σε δήλωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας των Αλί Σαμπαντζί και Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί: «Ο πρόεδρος της Esas Holding Αλί Σαμπαντζί

και η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί είχαν ένα ναυτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στις 24 Αυγούστου 2023. Οι θεραπείες τους συνεχίζονται και η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις».

Σε δήλωση προχώρησε και ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά: «Ο κ. Αλί Σαμπαντζί, ένα από τα εξέχοντα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, είχε ένα σοβαρό ναυτικό ατύχημα με τη σύζυγό του, την κ. Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί. Ο κ. Αλί, ο οποίος τραυματίστηκε στο ατύχημα, μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη με αεροπορικώς μετά την πρώτη επέμβαση. Η σύζυγός του, της οποίας η γενική κατάσταση είναι καλή, προγραμματίζεται επίσης να μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη με αεροσκάφος. Τους απευθύνω τις ευχές μου για περαστικά».

Ο Αλί Σαμπαντζί χειρουργήθηκε και διασωληνώθηκε σε νοσοκομείο της Λέρου από ειδική ομάδα που πήγε από την Κωνσταντινούπολη. Οι τραυματίες έχουν υποστεί βλάβες στα εσωτερικά τους όργανα. Μεταφέρθηκαν αρχικά στην Αλικαρνασσό, στη Μαρίνα Turgutreis με θαλάσσιο ασθενοφόρο. Ο Αλί Σαμπαντζί μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη με αεροδιακομιδή στο Αμερικανικό Νοσοκομείο και η Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί μεταφέρθηκε αργότερα στην Κωνσταντινούπολη.

Businessman Ali Sabancı, wife Vuslat injured in sea accident off Leroshttps://t.co/GZ5HluIk2B pic.twitter.com/zFSZuxM9Qc

— Hürriyet Daily News (@HDNER) August 25, 2023

 Βιογραφικά στοιχεία

Ο Αλί Ισμαήλ Σαμπαντζί γεννήθηκε στα Άδανα στις 5 Μαΐου 1969. Ανήκει στην τρίτη γενιά της γνωστής οικογένειας βιομηχάνων στην Τουρκία, που αναδείχθηκε ιδιαίτερα τις δεκαετίες 1970 και ’80, με πατριάρχη τον Σακίπ Σαμπαντζί, γνωστός για τις φιλικές σχέεις με τους πρώην προέδρους Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και Τουργκούτ Οζάλ.

Ο Αλί Σαμπαντζί, είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Esas Holding και ένας από τους ιδρυτές της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Pegasus.

Τρίτος γιος του Σεβκέτ Σαμπαντζί, ο Αλί είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο Columbia, τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της Νέας Υόρκης.

Ο Αλί Σαμπαντζί, είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της İzair SA και της Air Berlin, στην οποία η Esas Holding είναι εταίρος. Συμεμτέχει ως μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας (TÜSİAD), του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κωνστνατινούπολης (İSO), του Τουρκο-Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (TAİK).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes για το 2017, ο Αλί Σαμπαντζί ήταν ο 54ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία με περιουσία 650 εκατομμυρίων δολαρίων.Ο Αλί Σαμπαντζί είναι παντρεμένος με τη Βουσλάτ Ντογάν, κόρη του πρώην ιδιοκτήτη του ομίλου μέσων ενημέρωσης Aydın Doğan, κατόχου της εφημερίδας Hurriyet, Kanal D, CNN Turk κ.λπ. που μεταβιβάστηκε στον όμιλο Demiroren

Keywords
Αναζητήσεις
charopalevoun-tourkos-megistanas-kai-i-syzygos-tou-meta-apo-atychima-me-skafos-stin-lero.htm
Τυχαία Θέματα