«Χρειαζόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη για να ζούμε ασφαλέστερα» τονίζει ο Παπαστεργίου

22:14 21/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς μας χρειάζεται προκειμένου να ζούμε ασφαλέστερα, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα στάθηκε στο ότι ο Ψηφιακός Βοηθός-mAigov, καθημερινά απαντά κατά μέσο όρο σε 10.000 ερωτήσεις που τίθενται από τους πολίτες και αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση.

Μιλώντας στο συνέδριο Masters of Digital του οργανισμού

DIGITALEUROPE με θέμα «Europe 2030: A Digital Powerhouse», το οποίο πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ο Δ. Παπαστεργίου εξήρε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή των πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η τεχνητή νοημοσύνη είναι θέμα εμπιστοσύνης. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε προσοχή. Χρειαζόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη για να ζούμε ασφαλέστερα, να ζούμε πιο ευτυχισμένα, να οικοδομήσουμε καλύτερες κοινωνίες, να ενδυναμώσουμε τη Δημοκρατία».

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για την τεχνητή νοημοσύνη, αν ακολουθηθούν όσα έχει προβλέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ai Act και προσδιορίσουμε τι θέλουμε να κάνει».

Παράλληλα, στάθηκε στη θετική ανταπόκριση των πολιτών στην πρώτη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς ο Ψηφιακός Βοηθός-mAigov, καθημερινά απαντά κατά μέσο όρο σε 10.000 ερωτήσεις που τίθενται από τους πολίτες και αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση.

Keywords
Αναζητήσεις
chreiazomaste-tin-techniti-noimosyni-gia-na-zoume-asfalestera-tonizei-o-papastergiou.htm
Τυχαία Θέματα