Δάγκα: «Κάθε γυναίκα έχει δεκάδες λόγους να στηρίξει το ΚΚΕ»

07:02 30/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

«Το ΚΚΕ παλεύει για όλες τις προϋποθέσεις, ώστε κάθε γυναίκα να ζει χειραφετημένη» επισήμανε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο GOV NEWS η Βιβή Δάγκα, υποψήφια βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Είναι μέλος της

Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, υπεύθυνη του τμήματος για την Ισοτιμία και Χειραφέτηση των Γυναικών, δημοτική σύμβουλος Αιγάλεω και κοινωνική λειτουργός.

Η κυρία Δάγκα, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στις «αντιδραστικές αντιλήψεις για την κοινωνική θέση και τον ρόλο των γυναικών» που «γίνονται “μάθημα ζωής” στο σχολείο, το πανεπιστήμιο, αλλά και στα ΜΜΕ, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στη βιομηχανία του πολιτισμού».

Μίλησε για «ένα σάπιο οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο, που “γεννά” τους δράστες-“τέρατα” και αφήνει τις γυναίκες εκτεθειμένες και απροστάτευτες στα αποτρόπαια και φρικιαστικά εγκλήματα, στη σεξουαλική βία και κακοποίηση, που φτάνει μέχρι τη γυναικοκτονία».

Επισήμανε ότι, ως ΚΚΕ, «χτίζουμε ασπίδα προστασίας σε κάθε νέα και νέο που βιώνει την κοινωνική απομόνωση και τις διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή άλλων προσωπικών γνωρισμάτων της σεξουαλικότητας».

Απηύθυνε κάλεσμα ψήφου στο Κομμουνιστικό Κόμμα, τονίζοντας πως «ένα δυνατό ΚΚΕ θα το βρει απέναντί της η επόμενη κυβέρνηση -όποια σύνθεση, όποιο “χρώμα” κι αν έχει- για να συναντάει ζόρια και όχι ανοχή στο αντιλαϊκό της έργο, φορτώνοντας νέα βάρη στις γυναίκες, στους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία. Με δυνατό ΚΚΕ “καίμε” τα αντιλαϊκά σενάρια της εκμετάλλευσης, των εκβιασμών, της βίας, κάνοντας την πραγματική διαφορά».

Περισσότερα στο govnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα