«Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο» ξεκαθαρίζει ο Πιερρακάκης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

19:50 27/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι κομβικής σημασίας για την χώρα, ενώ ανέφερε πως χρειάζεται να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος, επειδή εκτός από εγκατάσταση μη κρατικών πανεπιστημίων πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για την σύσταση πανεπιστημίων.

Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Βουλής για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση περί ίδρυσης

μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ο Κ. Πιερρακάκης στάθηκε στο ότι το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο και για την κοινωνική κινητικότητα.

«Χρειάζεται να αλλάξει το άρθρο 16 γιατί εκτός από εγκατάσταση μη κρατικών πανεπιστημίων πρέπει να δούμε σήμερα και την σύσταση πανεπιστημίων. Αυτό επιθυμούμε να πετύχουμε. Να μεγιστοποιήσουμε την κοινωνική κινητικότητα. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλο μας και να μην βλέπουμε ότι υπάρχουν 40 χιλιάδες Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό ή ότι λειτουργούν στην χώρα μας δεκάδες κολλέγια με επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο».

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για εξυπηρέτηση συμφερόντων από την κυβέρνηση, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως ο λαός έχει δώσει τη συγκατάθεση του για το μέτρο αυτό, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.

«Από την συζήτηση προκύπτει ότι η διαφωνία μας είναι θεμελιώδης και αφορά το ερώτημα: μπορεί η χώρα να περιμένει ή όχι. Συζητάμε το ίδιο θέμα 50 χρόνια τώρα. Η χώρα πρέπει να βρεθεί σε κίνηση. Αυτό πιστεύει η κυβέρνηση, ο λαός που την στήριξε ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Εμείς μένουμε σε μάχης οπισθοφυλακής. Πρέπει να περιμένουμε την 5η ή 6η βιομηχανική επανάσταση για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές;»

Keywords
Αναζητήσεις
den-echoume-allo-chrono-gia-chasimo-xekatharizei-o-pierrakakis-gia-ta-mi-kratika-panepistimia.htm
Τυχαία Θέματα