Δένδιας: Tι συμφώνησε με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας

14:15 12/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ συναντήθηκε στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Ν. Δένδιας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Υπογραμμίσαμε τη σημασία θετικού κλίματος, διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων για τις διμερείς μας σχέσεις και τη συνεργασία μας βάσει Διεθνούς Δικαίου και Αρχής καλής γειτονίας.

Συμφωνήθηκε η επικοινωνία δύο πλευρών για την διευθέτηση συνάντησης για  δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)».

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να υπάρξει επικοινωνία των δύο πλευρών προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και να υπάρχει η δυνατότητας άμεσης μεταξύ τους τηλεφωνικής επικοινωνίας, εφόσον χρειαστεί, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα πραγματοποίησης εκατέρωθεν επισκέψεων.
 
Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Λιθουανό ομόλογό του
 
Με τον υπουργό Άμυνας της Λιθουανίας Άρβιντας Ανουσάουσκας, συναντήθηκε στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ν. Δένδιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Τον συνεχάρην για την εξαιρετική οργάνωση της σημαντικής αυτής Συνόδου για την Συμμαχία. Συζητήσαμε για ενίσχυση της συνεργασίας μας, τόσο σε διμερές πλαίσιο όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ανταλλαγή απόψεων για προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας, κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και εξελίξεις στην Ουκρανία».

Keywords
Αναζητήσεις
dendias-ti-symfonise-me-ton-ypourgo-amynas-tis-tourkias.htm
Τυχαία Θέματα