Δωρεάν γεύμα και 8 δισ. πλεόνασμα η ΕΤΕ, ένα σενάριο την ημέρα για ΟΤΕ και ο καλός επενδυτής Helikon

08:12 13/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Πολύ ισχυρά είναι τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, που θα κινηθεί για να φέρει φέτος και τα επόμενα χρόνια 1,2 δισ. ευρώ ετήσια καθαρά κέρδη. Με πλεόνασμα 8 δισ. ευρώ και φθηνή καταθετική βάση, η Εθνική υπολογίζει στη μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων από όλες τις ελληνικές τράπεζες. Θα δώσει φουλ δάνεια και είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν τρομάζει από μειώσεις επιτοκίων, αλλά μάλλον τις επιθυμεί κιόλας.

Βεβαίως και επαναγορές θέλει ο κ.

Μυλωνάς, αλλά το πέταξε, ότι η διάθεση των υπόλοιπων μετοχών του ΤΧΣ προηγείται…

Κάτω από τα 7 ευρώ η Εθνική; Ο καθένας ότι θέλει μπορεί να κάνει με τα λεφτά του και μερικές φορές και με τα λεφτά των άλλων. Δωρεάν γεύμα το λένε. Αυτό είναι.

 Ο CEO Παύλος Μυλωνάς, είχε προγραμματίσει να δοθούν νωρίς τα αποτελέσματα και αμέσως μετά τη συνέντευξη με τους ξένους αναλυτές. Πριν τελειώσει η συνέντευξη, οι άνεμοι είχαν αλλάξει και έπνεαν ούριοι.

Η Optima Bank έβαλε τιμή στόχο για την Εθνική τα 9,20 ευρώ. Η σύσταση παραμένει για αγορά. H Pantelakis, ανέβασε στα 9,55 ευρώ. Η Goldman Sachs βλέπει ότι η ΕΤΕ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις αλλά αφήνει την ίδια τιμή στα 8,90 ευρώ με σύσταση αγοράς.  

Για να δούμε πως θα πάμε μέχρι τη λήξη της εβδομάδας λοιπόν. Γιατί είναι λέει και τριπλή λήξη παραγώγων. Και τα ρολαρίσματα στην επόμενη περίοδο πάνε σφαίρα. Παρά τη συνήθεια της Τετάρτης, είναι πλήθος συμβολαίων που μετακυλίστηκαν, μετά το trebalancing. Το οποίο έχει και συνέχεια την Παρασκευή. Υπέρ της Πειραιώς. Ναι αλλά την Παρασκευή είναι και η Moody’s.

Στο μεταξύ στο συμβόλαιο της Εθνικής, λήξης Ιουνίου, έχουν ανοίξει κάπου 8.000 θέσεις, σχεδόν όσες και στο συμβόλαιο που λήγει την Παρασκευή. Στο συμβόλαιο Ιουνίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής διπλασιάστηκαν οι θέσεις, στο συμβόλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αυξήθηκαν κατά 50% Σε αυτό της Eurobank λήξης Ιουνίου τριπλασιάστηκαν. 

Στα 3,99 ευρώ ένα λεπτό κάτω από την τιμή διάθεσης έκλεισε η μετοχή της Πειραιώς χθες και έφερε στα λεφτά τους, τους ιδιώτες που βγήκαν και με παραπάνω μετοχές από την κατανομή. Αναμένει και νέα εισροή, οπότε μάλλον έχουν ηρεμήσει όσοι βρέθηκαν με παραπάνω μετοχές.

Το Helikon που είναι long/short fund, απέδειξε ότι είναι καλός επενδυτής. Δεν ήταν σαν κάτι βραχυχρόνια funds που μπαίνουν στα IPO και στα placements για να πάρουν δύο δεκάρες και να φύγουν. Έμεινε καιρό, κράτησε τη θέση, έβγαλε καλά λεφτά και μειώνει τη θέση του, αφήνοντας φαγητό στο τραπέζι και για τους επόμενους. Πούλησε πριν μία εβδομάδα στις 5 Μαρτίου, όλες τις μετοχές του, αλλά όχι και όλα τα equity swaps που είχε και ήταν περισσότερα από τις μετοχές.

Είχε μία θέση 4,348% σε μετοχές κάπου 54,36 εκατ. τεμάχια. Αυτά πουλήθηκαν. Είχε επίσης και σχεδόν 5,029% σε swaps. Συνολικά αντιστοιχούσαν σε 117.251.976 δικαιώματα ψήφου από τις 5 Αυγούστου του 2022. Αυτή είναι η μέρα δήλωσης αγοράς του συνόλου μέσων και μετοχών, αλλά τέλος πάντων εκείνη την ημέρα η μετοχή είχε κλείσει στα 0,93 ευρώ.

Πούλησε λοιπόν 55,71 εκατ. μετοχές στις 5 Μαρτίου φέτος και τη μέρα εκείνη η μετοχή έκλεισε στα 4,15 ευρώ. Ένα πολύ καλό κέρδος. Έχει διατηρήσει 61,54 εκατ. swaps, που αγόρασε σε 4 παρτίδες και λήγουν σε 4 διαφορετικές ημερομηνίες. Τα πολλά 25,65 εκατ. το Φεβρουάριο του 2025, ενώ 10,4 εκατ. και 17,4 εκατ. τεμάχια λήγουν αντίστοιχα το Νοέμβριο και Δεκέμβριο φέτος.

Κοίτα διαφορά το fund αυτό στη συμπεριφορά του, σε σχέση με αυτόν που πουλάει έτσι άγαρμπα τη Eurobank. Τόσο χώσιμο σχεδόν, μόνο στον ΟΤΕ η αγορά, για τους γνωστούς λόγους. Υπάρχει κάποια σχέση;

Δε βλέπουμε καμία. Και κάθε μέρα όλως τυχαίως βγαίνει κι ένα νέο σενάριο για τον ΟΤΕ. Τώρα με τις κεραίες. Τόσον καιρό που ήταν όλα αυτά; Στη συνεδρίαση στο τέλος οι πωλήσεις δεν άφησαν ούτε χθες τη μετοχή του ΟΤΕ να κλείσει στα ψηλά, μέχρι και 10 σεντς αφαίρεσαν από την τιμή στο τελευταίο ημίωρο.

Ναι, την έχωναν και χθες τη Eurobank.  Τι περίπτωση…  Στη Eurobank βλέπουμε έναν αγοραστή ασημικών. Που χτίζει αξία και περιουσία η οποία θα δημιουργήσει έσοδα.

Χθες η ENTERSOFT  έκλεισε στα 8,02 ευρώ. Μέσα στην ημέρα έκανε πράξεις μέχρι τα 8,04 ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που βγήκε η Olympia και οι συνεργαζόμενη εταιρία έχουν αγοράσει ποσοστό 21,85%.

Πωλητής μεταξύ άλλων η εταιρία «AXXION S.A.» ως διαχειρίστρια για λογαριασμό του “FUND SQUAD – GROWTH” που είχε μερίδιο 6,83% στην εταιρία και τώρα έχει μείνει με 2,83%, ήτοι 850.000 μετοχές.

Keywords
Αναζητήσεις
dorean-gevma-kai-8-dis-pleonasma-i-ete-ena-senario-tin-imera-gia-ote-kai-o-kalos-ependytis-helikon.htm
Τυχαία Θέματα