Δύο χρόνια αναστολή πληρωμής ρεύματος για τους πληγέντες αγρότες στη Θεσσαλία

16:46 29/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση δείχνει έμπρακτα τη στήριξη της στους αγρότες της Θεσσαλίας που υπέστησαν ζημιές από τον «Daniel» το φθινόπωρο του 2023.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σήμερα κατατίθεται τροπολογία που αφορά σε ευνοϊκή ρύθμιση για το ρεύμα των αγροτών στη Θεσσαλία, ενώ επισήμανε ότι η ρύθμιση είχε εξαγγελθεί τον Νοέμβριο από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, εκτός από τη διετή αναστολή στην πληρωμή ρεύματος για τους πληγέντες αγρότες στη Θεσσαλία, το 2026 θα τεθεί σε λειτουργία πενταετής ρύθμιση των υποχρεώσεων των αγροτών με μηδενικό επιτόκιο.

«Με την τροπολογία ρυθμίζεται η εφαρμογή της απόφασης που λήφθηκε, προκειμένου να μην διαπιστωθούν προβλήματα από δω και πέρα. Προβλέπεται, λοιπόν, πως οι αγρότες που έχουν πληγεί από την Θεομηνία του «Daniel» θα έχουν δύο χρόνια πλήρη αναστολή πληρωμών, με συνέχιση της παροχής ρεύματος και έπειτα θα τεθεί σε λειτουργία μια πενταετής ρύθμιση των υποχρεώσεων -συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών οφειλών- με μηδενικό επιτόκιο. Συνολικά, δηλαδή είναι μια επταετής ρύθμιση, που θα ολοκληρωθεί το 2030».

Keywords
Αναζητήσεις
dyo-chronia-anastoli-pliromis-revmatos-gia-tous-pligentes-agrotes-sti-thessalia.htm
Τυχαία Θέματα