Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την συγγραφή του Εθνικού Ύμνου

13:29 5/12/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ενόψει των εορτασμών του Εθνικού Ύμνου το Δ.Σ ου Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων αποφάσισε να κηρύξει για τη χρονιά 2023 «Έτος Ύμνου εις την Ελευθερίαν» και προγραμμάτισε διάφορες σχετικές εκδηλώσεις, ώστε να αναδείξει στο ευρύ κοινό το σημαντικό αυτό έργο του ποιητή, διαφωτίζοντας παράλληλα άγνωστες πτυχές του, με ανακοινώσεις οι οποίες προώθησαν την έρευνα και βοήθησαν στην κατανόηση του ποιήματος και τους λόγους της γραφής και της αξίας του, αλλά και μουσικές εκδηλώσεις.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω θα είναι ένα σπουδαίο

Διεθνές συνέδριο, το οποίο θα γίνει στο τέλος του 2023, συγκεκριμένα στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023 και θα λάβει χώρα στις αίθουσες του Μουσείου, σε συνεργασία με την «Ιονική Ακαδημία 1808».

Η σύνθεση του ποιήματος αποτελείται από 158 στροφές και 632 στίχους και τονίζει όπως και ο τίτλος του έναν υπέρτατος ύμνο του πιο πολύτιμου αγαθού της ελευθερίας. Αυτό του δίνει μεγαλύτερη διάσταση και μια αιώνια επικαιρότητα, καθώς ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα και γίνεται ένα παγκόσμιο δημιούργημα . Γεγονός που οφείλεται και στην μετάφραση του σε αρκετές γλώσσες  από την εποχή κιόλας της γραφής του. Πρόκειται για ένα από  τα λίγα ποιήματα που σαν έμμετρη διήγηση μεταβήκαν από στόμα σε στόμα από γενναιά σε γενναιά και σαν άκουσμα συνόδευσε χαρές και λύπες, νίκες και πένθη. Είναι δηλαδή η ταυτότητα ενός λαού και το χαρακτηριστικό ενός έθνους.

Keywords
Αναζητήσεις
ekdiloseis-gia-ta-200-chronia-apo-tin-syngrafi-tou-ethnikou-ymnou.htm
Τυχαία Θέματα