Εκλογές: Η απάντηση Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη, το παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ

06:30 28/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Με ρεαλισμό, «άνοιγμα» στους πολίτες, σοβαρές πολιτικές προτάσεις και ενισχυμένο πακέτο μέτρων, θα απαντήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικά, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του emea.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να μπουν οι τελευταίες «πινελιές» στο σχεδιασμό της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται

να προκηρύξει τις εθνικές εκλογές μετά τις γιορτές του Πάσχα, με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, με απλή αναλογική, να πραγματοποιείται, πιθανότατα, στις 21 Μαΐου και την δεύτερη στις 2 Ιουλίου.

Επομένως, στο κυβερνητικό επιτελείο εργάζονται «πυρετωδώς», ώστε όλα να είναι έτοιμα, μόλις ο πρωθυπουργός ανακοινώσει επίσημα τις εκλογές.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου έχει αναπροσαρμοστεί ανάλογα.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην «αινιγματική» πολιτική στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνεχίζει να επιτίθεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκλείοντας κάθε συνεργασία μαζί του.

Να επισημανθεί όμως το γεγονός, πως ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει με έμφαση ότι τα όσα λέει αφορούν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, αφήνοντας «ανοικτό» το ενδεχόμενο να λειτουργήσει διαφορετικά στις δεύτερες κάλπες, με ενισχυμένη αναλογική, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί είναι εκείνοι, τόσο εντός, όσο και εκτός Κινήματος Αλλαγής, που υπογραμμίζουν ότι ο πρόεδρος Ανδρουλάκης  ακολουθεί στην παρούσα χρονική στιγμή μια πολιτική τακτική, με βασικό στόχο να συσπειρώσει το κόμμα του και να αυξήσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας με νόημα ότι όλα μπορεί να αλλάξουν μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, παλαιά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη στο emea.gr «είναι γνωστό πως όσα λέγονται κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου, ξεχνιούνται άμεσα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής».

Επομένως, όλα τα σενάρια, αναφορικά με μετεκλογικές συνεργασίες είναι πιθανά.

Επίσης, όπως μαθαίνει το emea.gr, αυτό που ακούγεται έντονα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις επιθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ότι κάποιοι εντός του ΠΑΣΟΚ ωθούν τον πρόεδρο του Κινήματος στην «αγκαλιά» του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Εάν, όντως, υπάρξει προσπάθεια συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένονται μεγάλες αντιδράσεις στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς πολλά κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για πιθανή συμπόρευση των δύο κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η τακτική που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενισχύει την άποψη του πρωθυπουργού, ότι ο τόπος την επόμενη ημέρα των διπλών εκλογικών αναμετρήσεων θα πρέπει να έχει μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, ώστε η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες.

Η απάντηση του πρωθυπουργού στα όσα ακούγονται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να είναι «ηχηρή» και ουσιαστική.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναμένεται να επικεντρωθεί στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, το οποίο θα δώσει έμφαση στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και στην περαιτέρω σημαντική μείωση φόρων.

Το νέο πρόγραμμα της ΝΔ θα περιλαμβάνει περισσότερες από 1.500 δράσεις, με έμφαση στην αύξηση των εισοδημάτων, ειδικά των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά και της λεγόμενης μεσαίας τάξης.

Επίσης, στην νέα τετραετία στόχος της κυβερνώσας παράταξης θα είναι ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του κράτους, η ανάπτυξη νέου σύγχρονου συστήματος υγείας, η στήριξη των νέων, αλλά και η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Να σημειωθεί, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα και ειδικά, μετά τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, ο κ. Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης θα «οργώσουν» όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας.

Πριν από την μεγάλη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί την Ήπειρο και να πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στα Γιάννενα, όπου θα αναφερθεί σε όλες τις δράσεις της κυβέρνησης στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα