Εκλογές: Οι βασικοί στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις διπλές εκλογικές αναμετρήσεις

06:32 29/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο «κύβος ερρίφθη» και όπως είχε επισημάνει κατ’ επανάληψη τις τελευταίες δύο εβδομάδες το emea.gr, οι πρώτες κάλπες θα στηθούν στις 21 Μαΐου και οι δεύτερες, κατά πάσα πιθανότητα, στις 2 Ιουλίου.

Επελέγησαν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς στις προθέσεις του πρωθυπουργού ήταν να μην επηρεαστούν στο ελάχιστο οι πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκινούν στις 2

Ιουνίου και γι’ αυτό η πρώτη εκλογική αναμέτρηση, αλλά και η δεύτερη, θα πραγματοποιηθούν σε «ουδέτερες» ημερομηνίες.

Ο κομματικός μηχανισμός της «γαλάζιας» παράταξης έχει τεθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας και έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες, ώστε η ΝΔ να είναι πανέτοιμη στην προεκλογική «μάχη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του emea.gr, ο πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη της ΝΔ θα επικεντρωθούν στο θέμα της «σταθερότητα» την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Δηλαδή, με επιχειρήματα, θα ενημερώσουν τους πολίτες τι θα σημάνει για την χώρα, αλλά και για τους ίδιους, το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας, ειδικά μετά την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Το σύνθημα που αναμένεται να κυριαρχήσει από την Πειραιώς θα είναι «σταθερότητα, με Κυριάκο Μητσοτάκη και ΝΔ ή αστάθεια με Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, τα στελέχη της ΝΔ θα αναδείξουν την λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος απορρίπτοντας την οποιαδήποτε συνεργασία, είτε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε με τον Αλέξη Τσίπρα, δημιουργεί συνθήκες πολιτικής αστάθειας στη χώρα.

Στις προθέσεις του κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να «οργώσει» όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τόσο το έργο που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και αυτό που θα υλοποιηθεί την επόμενη τετραετία.

Σε κάθε περιοχή που θα επισκέπτεται ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, θα πραγματοποιείται συνέντευξη Tύπου, όπου θα παρουσιάζεται, με τους αρμόδιους υπουργούς και τους «γαλάζιους»  βουλευτές της περιοχής, το έργο που έχει πραγματοποιηθεί.

Πρώτο σταθμό θα αποτελέσουν τα Ιωάννινα, όπου θα παρουσιαστεί το έργο της κυβέρνησης σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναμένεται να επικεντρωθεί στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, το οποίο θα δώσει έμφαση στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και στην περαιτέρω σημαντική μείωση φόρων.

Το νέο πρόγραμμα της ΝΔ θα περιλαμβάνει περισσότερες από 1.500 δράσεις, με έμφαση στην αύξηση των εισοδημάτων, ειδικά των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά και της λεγόμενης μεσαίας τάξης.

Επίσης, στην νέα τετραετία στόχος της κυβερνώσας παράταξης θα είναι ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του κράτους, η ανάπτυξη νέου σύγχρονου συστήματος υγείας, η στήριξη των νέων, αλλά και η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Παράλληλα, στις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη είναι να κρατήσει «χαμηλούς» τόνους και να μην ακολουθήσει την ακραία ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιδιώκει την πόλωση.

Αναφορικά με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς, αισιοδοξούν ότι η ΝΔ θα κατορθώσει να αναπληρώσει τις απώλειες, που υπέστη λόγω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και να καταγράψει ένα ποσοστό, που θα κυμανθεί μεταξύ 33% και 34%.

Εάν συμβεί αυτό, τότε στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση η επίτευξη αυτοδυναμίας θα  είναι εφικτός στόχος, καθώς, ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής, ακόμη και με 37% ή με 37,5%, θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ήδη «τρέχουν» νέες δημοσκοπήσεις που αναμένεται να βγουν στον «αέρα» της επόμενη εβδομάδα και θα καταγράφουν την αντίδραση των πολιτών, μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως τόνισαν στο emea.gr κυβερνητικά στελέχη, στην κυβερνώσα παράταξη αυτή την στιγμή δεν σκέπτονται το ενδεχόμενο της τρίτης εκλογικής αναμέτρησης, καθώς θεωρούν ότι οι δεύτερες κάλπες θα δώσουν πολιτική λύση.

Να σημειωθεί, ότι με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την νομιμότητα του κόμματος του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Εάν ο Άρειος Πάγος, όπως αναμένεται, κρίνει ότι δεν μπορεί να κατέβει στις εκλογές, τότε αναμένεται να αλλάξουν οι ισορροπίες στα αντισυστημικά και ακροδεξιά κόμματα.  Να σημειωθεί, ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «κινείται» στο 3,5%.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα και την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα