Εκλογικός περίπατος για τον Κωνσταντίνο Κόλλια στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Με χαρακτηριστική άνεση επικράτησε την Κυριακή στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, με την παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ-Σ).

Με την καταμέτρηση των 99 τμημάτων να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ο Κ. Κόλλιας και η παράταξη του συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 45,6%. Ακολουθεί  η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ) με 28,32%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται

η παράταξη Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας (ΠΟΕ) με ποσοστό 10,50%.

Τα αποτελέσματα όπως διαμορφώθηκαν σε 94 από 99 τμήματα:

Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ-Σ): 45,60%

Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ): 28,32%

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας (ΠΟΕ): 10,50%Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών (ΠΟΦΕ-Ε) –

Συνεργαζόμενες Δυνάμεις: 6,34%

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (ΑΚΙΟΕ): 4,36%

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο): 4,31%

Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων και Συνεργάτες (ΠΕΦΕ): 0,56%

Ικανοποίηση Στουρνάρα για το αποτέλεσμα

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα, τονίζοντας πως αποτελεί σταθμό για την πορεία του θεσμού, ενώ επισήμανε πως η συνετής οικονομική πολιτική έπαιξε ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, πανελλαδικά και ιδιαίτερα σε περιφερειακό επίπεδο, είναι σταθμός στην πορεία του θεσμού. Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων αναδείχθηκε νικήτρια, και σε τοπικό επίπεδο αυτοδύναμη, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και σοβαρής προσπάθειας των ίδιων των υποψηφίων και της παράταξης, την προηγούμενη περίοδο.
Αποτέλεσμα στο οποίο συνέβαλε τόσο η άσκηση συνετής οικονομικής πολιτικής όσο και ο σεβασμός στο ρόλο του οικονομολόγου την τελευταία τετραετία. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της επιτυχίας».

Keywords
Αναζητήσεις
eklogikos-peripatos-gia-ton-konstantino-kollia-sto-oikonomiko-epimelitirio-elladas.htm
Τυχαία Θέματα