Ελεύθερος Σκοπευτής: «Αχνοφαίνεται» φως στο… τούνελ του ενιαίου ERP του Ομίλου ΤΙΤΑΝ!

08:25 8/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ένα έργο… Φαραωνικών διαστάσεων, που χρονίζει, ου μην και λίμναζε ως συνέπεια ποικίλων προβλημάτων, αντιστάσεων και ασυνεπειών από μέρους όσων είχαν κατά καιρούς αναλάβει την υλοποίησή του, δείχνει να βαδίζει στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως οι απαιτήσεις εξ’ αρχής ήταν αυξημένες, τα δεδομένα ευμετάβλητα και διαρκώς προστιθέμενα, οι προκλήσεις μοναδικές, ενώ το τοπίο χαρακτηριζόταν από πανσπερμία σε επίπεδο γεωγραφίας, καταγραφής, χωροθέτησης, ακόμη και κοινών παραμέτρων.

Ο λόγος για το ενιαίο ERP

του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, το οποίο οι επιτελείς του θεωρούν πως αποτελεί ζήτημα χρόνου, του τρέχοντος για την ακρίβεια και ενδεχομένως του πρώτου εξαμήνου, έως ότου τεθεί σε παραγωγική χρήση.

Το SAP HANA (High-performance ANalytic Appliance), αποτελεί μια πολύ-μοντελική βάση δεδομένων, η οποία αποθηκεύει τα δεδομένα στη μνήμη της αντί να τα διατηρεί σε έναν σκληρό δίσκο. Μάλιστα, η in-memory και προσανατολισμένη ανά στήλη σχεδίαση της βάσης δεδομένων, επιτρέπει την εκτέλεση ιδιαίτερα προηγμένων αναλυτικών στοιχείων, παράλληλα με συναλλαγές υψηλής ταχύτητας – σε ένα ενιαίο σύστημα.

Στοιχεία, τα οποία απλοποιούν και μετατρέπουν σε ιδιαίτερα αποδοτικό το παραγόμενο αποτέλεσμα, ωστόσο προϋποθέτουν μια άκρως λεπτομερή, ζυγισμένη, όσο και διαρκή διαδικασία τροφοδότησης με δεδομένα.

Έργο, το οποίο από τη φύση της δραστηριοποίησης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, την εκτεταμένη παρουσία του σε αγορές του εξωτερικού, αλλά και το εύρος, βάθος και πλήθος από προμηθευτές παντός είδους και γεωγραφίας, αυτομάτως καθίσταται κάτι παραπάνω από challenging!

Όταν, μόνο στην Ελλάδα, ο ΤΙΤΑΝ διαθέτει 3 εργοστάσια τσιμέντου, 25 λατομεία, 28 μονάδες σκυροδέματος, 1 μονάδα άλεσης, 1 παραγωγής κονιαμάτων, αλλά και 5 σταθμούς διανομής τσιμέντων, συν 3.500 τοπικούς προμηθευτές, αρκούν για να προκαλέσουν… πονοκέφαλο και στον πλέον φτασμένο CIO / CTO.

Πόσο, μάλλον, όταν στα προαναφερθέντα δεδομένα προστεθούν εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε 10 χώρες, αλλά και παρουσία του Ομίλου σε περισσότερες από 15 χώρες, που εξυπηρετούν πελάτες σε τουλάχιστον 25 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω ενός δικτύου 14 εργοστασίων κλίνκερ-τσιμέντου, 127 μονάδων έτοιμου σκυροδέματος, 3 μονάδων άλεσης τσιμέντου και 240 λειτουργικών μονάδων συνολικά. Ο Όμιλος διαθέτει επίσης λατομεία και άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής, ενώ απασχολεί περίπου 5.400 εργαζομένους.

Δωρεάν διανομή μετοχών στα στελέχη της Revoil; Last year…

Τα τελευταία χρόνια, αρχής γενομένης από τις θυγατρικές πολυεθνικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στη χώρα μας και εν συνεχεία τις μεγάλες –τουλάχιστον- ελληνικές επιχειρήσεις η τακτική της δωρεάν διανομής μετοχών στα στελέχη, αλλά και στους υπαλλήλους τους ως μορφή ανταμοιβής και κινητροδότησης συνάμα, θεωρείται κοινή – πλέον – πρακτική σύγχρονου management.

Πρόσφατα, εξάλλου, είναι σχετικά παραδείγματα, λ.χ. στις Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Lamda Development κ.ο.κ.

Πρακτική σύγχρονου management; Όχι για όλους και σίγουρα δεν την εκλαμβάνει, πόσο μάλλον υιοθετεί η διοίκηση της Revoil. Για την ακρίβεια η Οικογένεια Ευάγγελου Γ. Ρούσσου, η οποία και εξαγόρασε την εταιρεία – που έχει ως κύρια δραστηριότητά της την εμπορία πετρελαιοειδών προϊόντων – το 1995. Παράλληλα με την εμπορία υγρών καυσίμων, η Revoil δραστηριοποιείται στην αγορά λιπαντικών, διαθέτοντας μια πλήρη σειρά προϊόντων και αφορούν σε λιπαντικά βενζινοκινητήρων, πετρελαιοκινητήρων, υδραυλικών συστημάτων και οδοντωτών τροχών.

Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη σημασία δίνει η εταιρεία και στην πολιτική προσέλκυσης νέων πρατηρίων, την οποία υπηρετεί με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, όσο και συνέπεια, έχοντας αποκτήσει έως και τον Δεκέμβριο του 2022 ένα ευρύ δίκτυο 497 πρατηρίων υγρών καυσίμων (βενζίνες, πετρέλαια), έναντι 507 πρατηρίων την προηγούμενη χρήση, τα οποία φέρουν τα χρώματα και τα σήματα της και το οποίο εκτείνεται στο σύνολο σχεδόν της Ελληνικής επικράτειας. Επιπρόσθετα, η Εταιρεία συνεργάζεται και με 110 πρατήρια, τα οποία φέρουν το σήμα “Α.Π.” (Ανεξάρτητο Πρατήριο), καθώς επίσης και με μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης, έναντι 127 στα τέλη του αμέσως προηγούμενου έτους (2021), αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τις μετοχές που κατέχουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και ανώτατα Διευθυντικά Στελέχη της μικρομεσαίας (για τα δεδομένα του κλάδου των πετρελαιοειδών) μεν, νοικοκυρεμένης δε εταιρείας, διαμορφώνονται ως εξής:

Ευάγγελος Γ. Ρούσσος (της Λουκίας), Πρόεδρος – μη εκτελεστικό μέλος 8.021.160 (36,61%)
Ιωάννης Ε. Ρούσσος Αντιπρόεδρος – εκτελεστικό μέλος 3.168.000 (14,46%)
Γεώργιος Ε. Ρούσσος Διευθύνων Σύμβουλος – εκτελεστικό μέλος 4.171.709 (19,04%)
Ευάγγελος Γ. Ρούσσος (της Ευφροσύνης) Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος – εκτελεστικό μέλος 9.570 (0,044%)

Όσο για τους:
Κωνσταντίνο Π. Στεργιόπουλο, Μη εκτελεστικό μέλος
Μαρία Ε. Σάββα, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Βασιλική Σ. Σακελλαροπούλου, Ανώτατο Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Πέτρο Ρούμπη, Οικονομικό Διευθυντή
Ιωάννη Θεοτοκά, Εμπορικό Διευθυντή
Ευάγγελο Κώστα, Διευθυντή Εγκαταστάσεων και Τεχνικών Έργων
Ιπποκράτη Παγιασλή, Διευθυντή Εφοδιασμού
Δέσποινα Τσιαούση, Προϊστάμενη Εσωτερικού Ελέγχου

διαθέτουν ένα βασικό, όσο και κοινό στοιχείο: Έχουν στην κατοχή τους 0 (μηδέν, ολογράφως) μετοχές και αντίστοιχο ποσοστό επί του μετοχικού κεφαλαίου της Revoil.

Διόλου σύγχρονη, πόσο μάλλον management τακτική, θα λέγαμε…

Keywords
Αναζητήσεις
eleftheros-skopeftis-achnofainetai-fos-sto-tounel-tou-eniaiou-erp-tou-omilou-titan.htm
Τυχαία Θέματα