Ελεύθερος Σκοπευτής: Συνωστισμός επιχειρηματιών με προορισμό το Νέο Δελχί

12:13 4/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κάτι παραπάνω από αυξημένη εμφανίζεται η κινητικότητα σε σχέση με το ταξίδι του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ινδία, πιθανόν κατά το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου 2024, καθώς το ενδιαφέρον από πλευράς της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής είναι εξαιρετικά έντονο.

Μάλιστα, ένα στοιχείο που ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει ταυτόχρονα, είναι και το –υπό διαμόρφωση- «μωσαϊκό» των τομέων ενδιαφέροντος με βάση τις επιχειρηματικές κατηγορίες που εκπροσωπούν οι Έλληνες επιχειρηματίες που ζουν… βαλίτσες για το Νέο Δελχί. Αιτία; Η ίδια η Ασιατική χώρα σε επίπεδο δυναμικής, αναγκών

και επιχειρηματικών ευκαιριών. Βλέπετε, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, συμπληρώνει φέτος μια δεκαετία στο τιμόνι της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο, έχοντας επιτύχει να την μεταμορφώσει σε αριθμητικούς όρους και σε σχέση με την οικονομική και επιχειρηματικής της διάσταση.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Συγκεκριμένα, προ μερικών ημερών μόλις η κυβέρνηση του κ. Μόντι κατέθεσε τον τελικό προϋπολογισμό έτους, με βάση τον οποίο σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες για υποδομές και να μειώσει ταυτόχρονα το δημοσιονομικό έλλειμμα. Αρκεί να τονιστεί πως υπό την δεκαετή ηγεσία του νυν Πρωθυπουργού η οικονομία της Ινδία έχει καταφέρει να ανελιχθεί από τη 10η στη συνολικά 5η θέση ως μεγαλύτερη στον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι υποσχέθηκε να αυξήσει τις δαπάνες για τους σιδηρόδρομους, τα αεροδρόμια και άλλες υποδομές σε επίπεδο-ρεκόρ, φέτος, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι εκεί κοινοβουλευτικές εκλογές. Το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα Bharatiya Janata του κ. Μόντι αναμένεται να κερδίσει άνετα μια τρίτη πενταετή θητεία στην εξουσία, ενώ ο ίδιος έχει δεσμευτεί πως θα κάνει την Ινδία ανεπτυγμένη οικονομία μέχρι το 2047, όταν και εορτάζει τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Μάλιστα, η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman σημείωσε πως η Ινδία θα δαπανήσει 11,11 τρισεκατομμύρια ρούπιες (134 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τη διάρκεια του 2024, μέγεθος αυξημένο κατά περίπου 11% σε σχέση με το 2023, το οποίο αναμένεται να έχει μεγάλο πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την κυρία Sitharaman, η οικονομική ανάπτυξη φέτος στην Ινδία εκτιμάται να ανέλθει σε 7%, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της εθνικής οικονομίας σε δαπάνες κεφαλαίου, οι οποίες εκτιμάται πως θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ευρύτερη οικονομία.

Με βάση τα εξόχως εντυπωσιακά προαναφερθέντα, Έλληνες επιχειρηματίες από τους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας, της αγροδιατροφής, των φαρμάκων, των μεταφορών, της τεχνολογίας και του τουρισμού έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συνοδεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Νέο Δελχί, αξιοποιώντας την εξαιρετική προεργασία που έχει λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών από μέρους του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, ενδυναμώνοντας στην πράξη τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Σημαντικός αναμένεται να είναι και ο ρόλος της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας και Νέου Δελχί, η οποία εκτιμάται πως θα ξεκινήσει φέτος την Άνοιξη και για την οποία η AEGEAN έχει δείξει ξεχωριστό ενδιαφέρον προκειμένου να την εκτελέσει, συνάπτοντας συνεργασία κοινού κωδικού με την Air India, αμφότερες εκ των οποίων αποτελούν μέλη της Star Alliance. Σημειώνεται πως ο Ινδικός αερομεταφορέας πρόσφατα προχώρησε στην παραγγελία-ρεκόρ 470 νέων αεροσκαφών, συνολικής αξίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση τις τιμές λίστας! Πρόκειται για

34 αεροσκάφη A350-1000, έξι αεροσκάφη A350-900, 20 αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliners και 10 Boeing 777X ευρείας ατράκτου, καθώς επίσης 140 αεροσκαφών Airbus A320neo, 70 αεροσκαφών Airbus A321neo και 190 αεροσκαφών Boeing 737MAX στενής ατράκτου. Προς το παρόν, η Air India διαθέτει στόλο 128 αεροσκαφών Airbus και Boeing στενής και ευρείας ατράκτου, πραγματοποιώντας πτήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Μάλιστα, ως μέρος του χειμερινού πτητικού της προγράμματος, η εταιρεία προσέθεσε περισσότερες από 400 εβδομαδιαίες πτήσεις, τόσο στο δίκτυο εσωτερικού, όσο και στο διεθνές δίκτυό της. Στο τελευταίο, η Air India εκτελεί περισσότερες από 200 εβδομαδιαίες πτήσεις, εκ των οποίων έχουν ήδη προστεθεί περισσότερες από 80 εβδομαδιαίες πτήσεις, ενισχύοντας τη συχνότητα κατά 25 φορές σε επίπεδο εβδομαδιαίων πτήσεων (προς κάθε κατεύθυνση) σε οκτώ διεθνή δρομολόγια στη Νοτιοανατολική Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη (λ.χ. Βομβάη-Σιγκαπούρη, Δελχί-Μπανγκόκ, Δελχί-Ντάκα, Δελχί-Νιούαρκ (Νιού Τζέρσεϊ), Δελχί-Σαν Φρανσίσκο, Δελχί-Ουάσιγκτον DC, Δελχί-Κοπεγχάγη, Δελχί-Μιλάνο, Mumbai-Doha κ.ά.).

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Keywords
Αναζητήσεις
eleftheros-skopeftis-synostismos-epicheirimation-me-proorismo-to-neo-delchi.htm
Τυχαία Θέματα