Ελληνοτουρκικά: Που το πάει ο Ερντογάν στο Αιγαίο; Νέο «ράπισμα» από ΗΠΑ και Ε.Ε.

07:11 4/11/2022 - Πηγή: Emea.gr

Το καθεστώς του νέου Σουλτάνου «τραβάει» επικίνδυνα το σχοινί στο Αιγαίο με κίνδυνο να «σπάσει», με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, που στην συντριπτική τους πλειονότητα δεν θέλουν σε καμία περίπτωση μια πολεμική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.

Το περιστατικό με τα σκάφη του Λιμενικού που σημειώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στα Νότια της Σάμου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, χαρακτηρίζεται από κύκλους του υπουργείου

Εθνικής Άμυνας, ως πολύ σοβαρό.

«Από τύχη και πάλι δεν υπήρξε ένοπλη εμπλοκή μεταξύ των ανδρών του ελληνικού και του τουρκικού σκάφους», λένε χαρακτηριστικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα, μονάχα την Τετάρτη, από το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σημειώθηκαν 60 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Η ένταση που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως επισημαίνουν διπλωματικοί και πολιτικοί κύκλοι, κινείται βάση σχεδίου.

Καταρχήν, ο τούρκος πρόεδρος θέλει άμεσα να αλλάξει την πολιτική εσωτερική ατζέντα, στην «κορυφή» της οποία βρίσκεται η «καταρρέουσα» τουρκική οικονομία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Τούρκοι πολίτες.

Να σημειωθεί, ότι ο πληθωρισμός στην Τουρκία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φτάνοντας στο 85% και όπως επισημαίνουν οικονομολόγοι και πολιτικοί αναλυτές, ακόμη δεν έχει «πιάσει οροφή».

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα