Ένα βήμα πίσω Κασσελάκη για το fair play της Κυριακής – Η «στοιχηματική» της μεγάλης ανατροπής

09:10 21/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στο παρά «δύο και σήμερα» ο σαρωτικός υποψήφιος πρόεδρος της Κουμουνδούρου κάνει μία στάση στην προεκλογική του περιοδεία και τείνει χείρα συμπάθειας στην «λαβωμένη» συνυποψήφια του, προκειμένου να λάβουν εγκαίρως -και σε όρθια στάση- θέση για την επόμενη αγωνιστική.

«Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα» έγραψε τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά τις αιχμές της συνυποψήφιάς του για ανοχή στις υβριστικές επιθέσεις Πολάκη.

Έμμεση απάντηση

έδωσε και για τα όσα έχουν γραφτεί σχετικά με «στρατό» από λογαριασμούς στα social media, αληθινούς ή bots, οι οποίοι όχι μόνο τον στηρίζουν αλλά επιδίδονται και στην δυσφήμισή της.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος έχει δεχτεί «τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις» τόσο από «τα ΜΜΕ του συστήματος» όσο και από «εκείνα του κόμματος», ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι «είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλες τις επιθέσεις και να τις συντρίψω μια προς μια».

«Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο» δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης φωτογραφίζοντας την επόμενη μέρα στο κόμμα, με εκείνον αρχηγό.

Πέμπτη 21/9/23

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι:
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) September 21, 2023

Η «δύναμη» των αριθμών

Τα τελικά αποτελέσματα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν την άνετη επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη, έναντι της Έφης Αχτσιόγλου. Μάλιστα ανά Νομό, πραγματικά εντυπωσιάζουν για την καθολική επικράτησή του στην Επικράτεια, με εξαίρεση στην Πέλλα και στη Γαύδο όπου στη μεν Πέλλα η Έφη Αχτσιόγλου συγκέντρωσε διπλάσιες ψήφους προτίμησης από τον Στέφανο Κασσελάκη και στη Γαύδο το απόλυτο ποσοστό του 100% των πέντε ψήφων σε ολόκληρο το νησί.

Οι ψήφοι ανά περιοχή

ΝΗΣΙΑ
Αχτσιόγλου: 5.321
Κασσελάκης: 8.253

ΧΑΝΙΑ
Αχτσιόγλου: 757
Κασσελάκης: 1.489

ΣΦΑΚΙΑ
Αχτσιόγλου: 2
Κασσελάκης: 161

ΓΑΥΔΟΣ
Αχτσιόγλου: 5
Υπόλοιποι υποψήφιοι: 0

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αχτσιόγλου: 13.719
Κασσελάκης: 16.857

ΑΧΑΡΝΕΣ
Αχτσιόγλου: 356
Κασσελάκης: 470

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αχτσιόγλου: 296
Κασσελάκης: 320

ΦΙΛΟΘΕΗ-ΨΥΧΙΚΟ
Αχτσιόγλου: 227
Κασσελάκης: 275

ΚΗΦΙΣΙΑ
Αχτσιόγλου: 264
Κασσελάκης: 337

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Αχτσιόγλου: 95
Κασσελάκης: 212

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Αχτσιόγλου: 712
Κασσελάκης: 1.105

ΓΛΥΦΑΔΑ
Αχτσιόγλου: 353
Κασσελάκης: 487

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αχτσιόγλου: 546
Κασσελάκης: 830

ΠΕΛΛΑ
Αχτσιόγλου: 1.528
Κασσελάκης: 753

ΑΡΤΑ
Αχτσιόγλου: 415
Κασσελάκης: 621

ΠΡΕΒΕΖΑ
Αχτσιόγλου: 479
Κασσελάκης: 522

Η «στοιχηματική» της μεγάλης ανατροπής

Η διαφορά των 12.864 ψήφων (Κασσελάκης Στέφανος 66.156 ψήφοι – Αχτσιόγλου Έφη 53.292 ψήφοι) που κατέγραψαν τα ακριβή ποσοστά των δύο επικρατέστερων υποψηφίων στον πρώτο γύρο της διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν βοηθά για αισιόδοξες προβλέψεις της δεύτερης αναμέτρησης.

Μόνο στην περίπτωση που οι ψηφοφόροι του Νίκου Παππά (12.787 ψήφοι) αποφάσιζαν να μην μετέχουν στη διαδικασία και η δεξαμενή του Ευκλείδη Τσακαλώτου (13.156 ψήφοι) επέλεγε «καρφωτά» την Έφη Αχτσιόγλου. Ενδεχόμενο βεβαίως αμφίβολο, καθώς οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα και επιπλέον υποστηρικτές της Έφης (π.χ. Ακρίτα) αλλά και Ευκλείδη (π.χ. Μαμαλάκης) αλλάζουν στρατόπεδο ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης.

Η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται απόλυτα αισιόδοξη «Είναι μία απολύτως ανοιχτή μάχη, μπορώ να κερδίσω αυτόν τον γύρο και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής αλλάζει. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εξαιρετικά σημαντική και δείχνει την ανάγκη των πολιτών να υπάρξει μία ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πράγματι μεγάλη, στον πρώτο γύρο των εκλογών. Η ανάλυση όμως του τι έχουν πραγματικά ανάγκη οι πολίτες, αν πούμε ότι ο αγώνας έχει χαρακτηριστικά προσωπικοτήτων και όχι αριστερής ατζέντας και ριζοσπαστικών ιδεών, είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Και οι δύο είναι λαμπερά πρόσωπα και παρά την «χαοτική» πολιτικό-κοινωνική διαδρομή και οι δύο ήταν υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για να καταφέρει κανείς να εξάγει ΠΙΟ ασφαλή συμπεράσματα, ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αναμέτρησης, μάλλον θα αποτύχει. Η καθολική επικράτηση Κασσελάκη στην Επικράτεια, δεν διευκολύνει την ανάλυση ιδιαίτερων ταξικών ή διαστρωματικά αντίρροπων χαρακτηριστικών.

Ακόμα και αν η επικρατούσα ανάγκη διερμηνεύεται, ως χαρακτηριστική της ευκολίας και της ελπίδας για κάτι ριζοσπαστικά διαφορετικό, όσο «θολή» κι αν φαντάζει η Αριστερή Χάρτα Κασσελάκη, ενδεχομένως να είναι και αυτή ανάγκη των καιρών… και των πολιτών συνάμα.

Ως ελάχιστο ΠΑΝΤΩΣ δείγμα πολιτικού πολιτισμού, ο Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χείρα «συμπάθειας» στην συνυποψήφιά του και όπως εξαρχής είχε ευαγγελιστεί είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος σε «παθογένειες του παρελθόντος». Μπορεί, ίσως, αν αποτασσόταν και επισήμως τον «Πολακισμό» να έκανε το χατίρι περισσοτέρων -εντός κι εκτός κόμματος που άλλωστε εμπεριέχονται στην εκλογική του δεξαμενή Κασσελάκη- ΩΣΤΟΣΟ και μόνο το γεγονός ότι ο αθυρόστομος Κρητικός δεν «τσίμπησε» σε έστω και μία πρόσκληση «αντιπάλου», δείχνει πολλά… οι Κρητίκαροι μεταξύ τους συνεννοούνται.

Keywords
Αναζητήσεις
ena-vima-piso-kasselaki-gia-to-fair-play-tis-kyriakis--i-stoichimatiki-tis-megalis-anatropis.htm
Τυχαία Θέματα