Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Κεντρικής Μακεδονίας με 65 εκατ. ευρώ

18:30 23/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

O Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσίασε στο Επιμελητήριο Σερρών την πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το νέο ΕΣΠΑ. Η συγκεκριμένη δράση, συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ έρχεται μετά τις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Κιλκίς, Πέλλας και Χαλκιδικής και στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας,

με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του τομεάρχη Επαγγελματικών Φορέων Γιάννη Κουφίδη. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να αξιοποιήσουν την πρώτη αυτή δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, επισημαίνοντας ότι έπονται και άλλες το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «οι πόροι για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και του επιχειρείν είναι πόροι για την ανάπτυξη. Είναι πόροι που αφορούν σε όλη την κοινωνία, διότι μέσω αυτών των κονδυλίων διασφαλίζουμε υφιστάμενες και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και παράλληλα τονώνουμε το εισόδημα των εργαζομένων και δημιουργούμε νέο εισόδημα για χιλιάδες συμπολίτες μας».

Η πρώτη αυτή δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας επικεντρώνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης αποτελούν βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και βασικό πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας.

Πρόσβαση στις ενισχύσεις έχουν και όσοι πολίτες θέλουν να δημιουργήσουν νέα επιχείρηση σε μια σειρά από τομείς προτεραιότητας για την περιφερειακή οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτοί οι τομείς είναι η καινοτομία και οι ψηφιακές τεχνολογίες, το περιβάλλον, η αειφόρος ενέργεια και η κυκλική οικονομία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, οι οπτικοακουστικές παραγωγές και η κινηματογραφική βιομηχανία, οι μεταφορές και η εφοδιαστική αλυσίδα, η αγροδιατροφή, τα φάρμακα και οι βιοεπιστήμες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δράσης, ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός για κάθε επενδυτικό σχέδιο είναι από 60.000 ευρώ έως και 400.000 ευρώ και το ποσοστό χρηματοδότησης ανέρχεται στο 45% του συνολικού προϋπολογισμού κάθε επενδυτικού σχεδίου.

Η δράση θα υλοποιηθεί από τον ΕΦΕΠΑΕ και την ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, σε συνεργασία με το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων και η αξιολόγηση θα γίνει με απολύτως αντικειμενικά και ξεκάθαρα κριτήρια, χωρίς καμία απόκλιση από αυτό τον κανόνα.

Keywords
Αναζητήσεις
enischysi-epicheirimatikotitas-kentrikis-makedonias-me-65-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα