Επανήλθε σε θετικό έδαφος η αγορά που διατηρεί την ανοδική τάση και τις στηρίξεις

21:13 18/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Αν και η JP Morgan επέμεινε με νέο report που κατέβαζε 10-20 λεπτά τις τιμές των τραπεζικών μετοχών, η αγορά αντέδρασε ανοδικά και μάλιστα με τις τράπεζες και το ΧΑ επέστρεψε με ένα θετικό κλείσιμο.

Για μία φορά αφυπνίστηκαν και οι Ευρωπαίοι και κινήθηκαν ανοδικά, παρέχοντας έστω και μικρή ψυχολογική στήριξη στους μικροεπενδυτές, καθώς αυτό το δεύτερο report του ίδιου οίκου μέσα σε δύο ημέρες δεν ήταν και το καλύτερο φάρμακο για το ηθικό

των μικρότερων αγοραστών, αν και ο οίκος διατηρεί το σενάριο ανάπτυξης και αύξησης κερδών όπως και ανόδου των μετοχών. Όμως λιγότερο.

Η νέα έκθεση συνέπεσε με τα χαμηλότερα σημεία των τιμών στην ημέρα μεταξύ 12-13.00 το μεσημέρι, όταν όμως οι αγοραστές μάζεψαν και πάλι ρευστοποιούμενους τίτλους κι έκλεισαν το Γενικό Δείκτη και τους άλλους μεγάλους δείκτες υψηλότερα, μαζί με τις περισσότερες μετοχές. Συνολικά 63 μετοχές έκλεισαν ανοδικά και 45 με πτώση. Ήταν ανοδική η συνεδρίαση.

Η μείωση του τζίρου όμως ήταν ενδεικτική της αναποφασιστικότητας του κοινού που παρέμεινε πολύ συγκρατημένο. Πάντως οι τραπεζικές μετοχές ηγήθηκαν και στήριξαν την άνοδο όπως και οι τίτλοι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Ειδικά η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και της ΕΤΕ, μαζί με Mytilineos, Eurobank και JUMBO. Ηγέτης η Τράπεζα Πειραιώς χθες.

Μετά τις 14.00 οι αγοραστές επικράτησαν ξεκάθαρα, οι διακυμάνσεις είχαν θετικό πρόσημο και με μικρό σχετικά τζίρο οι τιμές κινήθηκαν σταθερότερα ανοδικά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 11.341,1 μονάδες με άνοδο 0,73%. Ακόμα και οι βραχυχρόνιες στηρίξεις, λένε οι αναλυτές, παραμένουν άθικτες όπως και η πολύ βραχυχρόνια τάση. Μεσοχρόνια επίσης το ΧΑ παραμένει, όπως λένε, σε θετική τροχιά.

Οι συναλλαγές έφθασαν τα 80,9 εκατ. ευρώ με 5,56 εκατ. ευρώ 6 πακέτα, κυρίως σε Μυτιληναίο. Ο τραπεζικός δείκτης στήριξε την αγορά σημειώνοντας άνοδο 1,71% στις 1.136,41 μονάδες. Ο FTSE της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,87% στις 3.259,94 μονάδες και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με ημερήσια κέρδη 0,68% στις 2.250,1 μονάδες.

Keywords
Αναζητήσεις
epanilthe-se-thetiko-edafos-i-agora-pou-diatirei-tin-anodiki-tasi-kai-tis-stirixeis.htm
Τυχαία Θέματα