Επιβολή προστίμου 32 εκατ. ευρώ στην Amazon για την παρακολούθηση των εργαζομένων της

13:29 23/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών (Cnil) της Γαλλίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 32 εκατ. ευρώ (34,9 εκατομμύρια δολάρια) στη γαλλική μονάδα διαχείρισης αποθηκών της Amazon France Logistique (AFL) για το σύστημα παρακολούθησης των δραστηριοτήτων και της απόδοσης των εργαζομένων της, το οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικά παρεμβατικό.

Η Amazon  παρακολουθούσε την απόδοση των εργαζομένων

μέσω δεδομένων από σαρωτές που χρησιμοποιούσε το προσωπικό για την επεξεργασία πακέτων και οι οποίοι κατέγραφαν τις στιγμές αδράνειας που ξεπερνούσαν τα 10 λεπτά ή τον χειρισμό πακέτων και δεμάτων «μέχρι το δευτερόλεπτο», ανέφερε η CNIL σε ανακοίνωσή της. Παράλληλα τα σκάνερ κατέγραφαν τον χρόνο που περνούσε από τη στιγμή που ο εργαζόμενος  «χτυπούσε κάρτα» στην είσοδο ως την ώρα που σκάναρε το πρώτο δέμα, πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.

Η Cnil εκτίμησε ότι το σύστημα αυτό αναγκάζει τους εργαζόμενους να δικαιολογούν κάθε διακοπή στη λειτουργία των σκάνερ τους, ασκώντας τους συνεχή πίεση.

Εκπρόσωπος της Amazon με τη σειρά του δήλωσε: «Διαφωνούμε βαθιά με τα συμπεράσματα της Cnil, τα οποία βασίζονται σε λάθος στοιχεία και διατηρούμε το δικαίωμα να ασκήσουμε έφεση»,  σε ανακοίνωσή του ενώ δόθηκε στην εταιρεία διορία δύο μηνών να υποβάλει έφεση.

Keywords
Αναζητήσεις
epivoli-prostimou-32ekat-evro-stin-amazon-gia-tin-parakolouthisi-ton-ergazomenon-tis.htm
Τυχαία Θέματα