Έρευνα από το Κογκρέσο των ΗΠΑ σε Μπάιντεν – Ενδεχόμενη παύση από το αξίωμα του Προέδρου

Έρευνα ξεκίνησε επισήμως χθες στο αμερικανικό Κογκρέσο, ενόψει της παραπομπής σε δίκη και της ενδεχόμενης παύσης από το αξίωμα του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, με επίκεντρο τις αμφιλεγόμενες δοσοληψίες του 53χρονου γιου του στο εξωτερικό.

Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία δεν έχει καμιά πιθανότητα επιτυχούς έκβασης για τους Ρεπουμπλικάνους, δεδομένου ότι η Γερουσία ελέγχεται από την κυβερνητική παράταξη, ωστόσο όμως θα προκαλέσει πονοκέφαλο στους Δημοκρατικούς ενόψει των προεδρικών εκλογών

του Νοεμβρίου του 2024, στις οποίες ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Οι κατηγορίες

Οι συντηρητικοί, που έχουν πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Ιανουάριο, κατηγορούν τον νυν πρόεδρο, 81 ετών, πως άσκησε αθέμιτη επιρροή όταν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017) για να διευκολύνει τον γιο του να διεκπεραιώσει αμφίβολης νομιμότητας δοσοληψίες στην Κίνα και στην Ουκρανία, ερίζουν πως επωφελήθηκαν ο ίδιος και άλλα μέλη της οικογένειας του.

Ο πρόεδρος, ο γιος του και οι Δημοκρατικοί απορρίπτουν όλες αυτές τις κατηγορίες. Μάλιστα ο ο πρόεδρος Μπάιντεν σχολίασε «Οι Ρεπουμπλικάνοι επιλέγουν να χάσουν τον χρόνο τους μ’ ένα πολιτικό ακροβατικό χωρίς καμιά βάση. Αντί να δουλέψουν για να κάνουν καλύτερη τη ζωή των Αμερικανών, οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στο να μου επιτεθούν με ψέματα.

Ο γιος του προέδρου Χάντερ Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί διαβεβαίωσε «Ο πατέρας μου ουδέποτε ενεπλάκη οικονομικά στις υποθέσεις μου».

Keywords
Αναζητήσεις
erevna-apo-to-kogkreso-ton-ipa-se-bainten--endechomeni-pafsi-apo-to-axioma-tou-proedrou.htm
Τυχαία Θέματα