Έβγαλε ανοδική αντίδραση το ΧΑ μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις

22:00 17/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ανοδική αντίδραση έβγαλε το ΧΑ μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις, στις οποίες ο Γενικός Δείκτης έχασε συνολικά ποσοστό 4,44%. Ο Γενικός Δείκτης επανήλθε πάνω από τις 1.360 μονάδες, ενώ δεν κατάφερε να κλείσει στα υψηλά της ημέρας λόγω σταδιακών πωλήσεων στο τελευταίο ημίωρο, που κλιμακώθηκαν στις δημοπρασίες σε μετοχές με βάρος στους δείκτες.

Τι πτωτικό σερί διακόπηκε και η πορεία των τιμών παρέμεινε θετική από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ δεν υπήρξε πτωτική τάση εντός της ημέρας, αφού η «κοιλιά» έγινε στο μέσον της συνεδρίασης, μεταξύ 12:30-και 15:00. Από την άλλη οι πτωτικοί

παίκτες εστίασαν τις προσπάθειές τους στο να γράψουν όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες σε μία ανοδική συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης έγραψε το υψηλό στις 1.371 μονάδες μέχρι τις 11:30, κυμάνθηκε λίγο χαμηλότερα και στο τέλος της συνεδρίασης όσο κέρδιζε έδαφος βγήκαν οι πωλητές που επιτάχυναν στις δημοπρασίες, με στόχο αρκετές μετοχές των δεικτών, κυρίως όμως στην Εθνική Τράπεζα.

Ο τζίρος έφθασε στα 125,4 εκατ. ευρώ, μαζί με τις προσυμφωνημένες συναλλαγές σε πακέτα ύψους 20,1 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα σε μετοχές της Πειραιώς, στο Μυτιληναίο και στη Jumbo. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά στις 1.365.48 μονάδες με άνοδο 0,60%. Ο δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο 0,46% στις 3.311.98 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM έκλεισε με άνοδο 1,32% στις 2.198.94 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 1.163.93 μονάδες με μικρή άνοδο 0,22%.

Αιτία γι’ αυτό ήταν η επίθεση στη μετοχή της Εθνικής στις δημοπρασίες της λήξης, που εμπόδισαν το βαρύτερο χαρτί του Γενικού Δείκτη να κλείσει με κέρδη, επηρεάζοντας και τα κέρδη του τραπεζικού δείκτη, ενώ η πίεση αυτή αντισταθμίσθηκε μερικώς στο ΓΔ από την άνοδο της Coca-Cola.

Θετική εικόνα αντίθετα είχαν η Πειραιώς με μεγάλη αξία συναλλαγών και η Alpha Bank, που αντέδρασε επιτυχώς. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΛΠΕ.

Συνολικά 80 μετοχές έκλεισαν ανοδικά και 29 μετοχές έκλεισαν πτωτικά. Στη θετική εικόνα των αγορών στην Ευρώπη, συνέβαλε η συνέντευξη Λαγκάρντ που διαβάσατε στο business voice, η οποία προανήγγειλε μειώσεις επιτοκίων ουσιαστικά από τον Ιούνιο, αν δεν προκύψει κάποιο σοκ, όπως είπε. Η τιμή του αργού πετρελαίου παρέμεινε πτωτική μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Keywords
Αναζητήσεις
evgale-anodiki-antidrasi-to-cha-meta-apo-4-ptotikes-synedriaseis.htm
Τυχαία Θέματα