Γιάννης Διονάτος: Παύση – Σκέψη – Απόφαση – Δράση

09:11 31/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο μύθος του Σίσυφου γνωστός: Οι Θεοί τον είχαν καταδικάσει να σπρώχνει ασταμάτητα ένα βράχο μέχρι την κορυφή ενός βουνού, απ’ όπου η πέτρα κατρακυλούσε από το ίδιο της το βάρος. Αποτέλεσμα, να μην υπάρχει πιο αποτελεσματική τιμωρία από την ανώφελη και ανέλπιδη εργασία.

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

Η παραπάνω ιστορία μου ήρθε κατά νου ενόσω παρακολουθώ με ενδιαφέρον, μα και απορία, τα όσα τεκταίνονται τελευταία στην χώρα μας σε επίπεδο (παρα)πολιτικής.

Και

δη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών με την συζήτηση στην Βουλή, την έντονη αντιπαράθεση και τον σταδιακά εντεινόμενο βαθμό «δηλητηρίασης» του κλίματος και αναμόχλευσης παθών που η πλειοψηφία θεωρούσε πως είχαν καταλαγιάσει από το 2019 και εντεύθεν.

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

Εις μάτην, όμως! Φαίνεται πως υπάρχουν πολλοί εκεί έξω οι οποίοι επιθυμούν μια διαρκή αναστάτωση, με την ταυτόχρονη επικράτηση ενός κλίματος ανασφάλειας, αστάθειας και γενικευμένου μπάχαλου.

Καλά τα σχέδια επί χάρτου και οι θεωρίες συνομωσίας στο κεφάλι τυχάρπαστων και έντονα τυχοδιωκτικών πολιτικάντηδων, που έχουν μάθει να διαβιούν στο περιθώριο, την γκρίνια, την μαυρίλα και την αναστάτωση, το ερώτημα, όμως που αναδύεται είναι πως θα αντιδράσει η πλειοψηφία του υγιούς κομματιού της πατρίδας μας;

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

Επίσης, ποιος ο βαθμός επίδρασης τόσο στην πραγματική οικονομία, όσο και στις επιχειρήσεις; Αντέχουμε μια επιστροφή στο 2014-2015 προκειμένου –απλά- να κάνουν το… κομμάτι τους, σε μια δίχως αντικείμενο ρεβάνς, άβουλα και μοιραία πρόσωπα που μεσουρανούσαν στο έντονα διχαστικό, μα τόσο κοντινό παρελθόν;

Δίχως αμφιβολία, οι επιχειρήσεις και η εθνική μας οικονομία απαιτούν ηρεμία, κατάλληλο επενδυτικό κλίμα, μεταρρυθμίσεις, γενναιότητα στην υιοθέτηση και εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων και νομοθετικών πρωτοβουλιών, και πρωτίστως ισονομία και ισοπολιτεία.

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας η πατρίδα μας έχει πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό come back στο διεθνές στερέωμα, αποτελώντας «φάρο» και υπόδειγμα successful turn-around story, για άπειρους αναλυτές, οικονομολόγους, επενδυτικούς οίκους, πολιτικές και επιχειρηματικές ηγεσίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Φτάνει, λοιπόν, μια στιγμή, ένα καπρίτσιο προκειμένου να τα καταστρέψουμε όλα μονομιάς; Ποιος θα επωμιστεί το κόστος; Ποιες οι συνέπειες; Ποιος ο βαθμός αντοχής και ανοχής συνάμα;

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

Επειδή οι απαντήσεις διόλου είναι αρεστές, πόσο μάλλον, ευοίωνες και αισιόδοξες, χρήσιμο θα ήταν να πραγματοποιήσουμε μια στάση στο χρόνο, αναλογιζόμενοι το κοντινό παρελθόν, και το σήμερα, τι (δεν) είχαμε και πόσα (πολλά) κερδίσαμε, αποφασίζοντας με βάση το συμφέρον μας. Των ιδίων, της οικογένειάς μας, του σήμερα και του αύριο, των επιχειρήσεων και της εθνικής μας οικονομίας.

Η Δημοκρατία στηρίζεται στην πλειοψηφία επί των παρόντων και όχι του δυνητικού συνόλου. 

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

Keywords
Αναζητήσεις
giannis-dionatos-pafsi--skepsi--apofasi--drasi.htm
Τυχαία Θέματα