Η Trastor της Πειραιώς προχωρά σε αγορά κτηρίου στην Αθήνα

15:43 2/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Trastor ΑΕΕΑΠ, επιχείρηση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, έχει πλειοδοτήσει σε κλειστή ιδιωτική διαδικασία για την απόκτηση ενός κενού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας. Πωλητής ήταν ξένος επιχειρηματικός όμιλος, ενώ το τίμημα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Καθημερινής», στόχος της διοίκησης

της εταιρείας είναι η ανακατασκευή του κτιρίου, ώστε να λειτουργήσει ως κτίριο γραφείων, χωρίς όμως να αποκλείεται να επιλεγεί τελικά και η χρήση της φιλοξενίας, εφόσον κριθεί ότι είναι πιο συμφέρουσα. Το συνολικό ύψος της επένδυσης (μαζί με την ανακατασκευή) αναμένεται να προσεγγίσει τα 9 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα που άντλησε η εταιρεία από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου που ολοκλήρωσε με επιτυχία, μέσω της οποίας απέκτησε πρόσθετη ρευστότητα ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Πριν από ένα μήνα η Trastor είχε προχωρήσει σε μια σημαντική κίνηση, καθώς εξαγόρασε το συγκρότημα Πολιτεία Business Center στη Λ. Μεσογείων 109-111, πλησίον του Ερρίκος Ντυνάν. Πρόκειται για ένα συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 7.261 τ.μ., το οποίο μισθώνει ο όμιλος Italgas, που έχει εξαγοράσει τη ΔΕΠΑ Υποδομών. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 20,4 εκατ. ευρώ.

Πωλητής ήταν εταιρεία συμφερόντων του επενδυτικού ομίλου Bain Capital. Η συγκεκριμένη αγορά χρηματοδοτήθηκε από προϋπάρχουσα ρευστότητα και όχι από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την αύξηση κεφαλαίου.

Keywords
Αναζητήσεις
i-trastor-tis-peiraios-prochora-se-agora-ktiriou-stin-athina.htm
Τυχαία Θέματα