Η εκδίκηση του «εμποράκου!»

09:01 23/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σήμερα, ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας ανέρχεται σε περίπου 1.000.000!

Το συγκεκριμένο μέγεθος είναι τεράστιο και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν υπολογίσουμε σε αυτό πως το 50% αυτού αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις τις οποίες «τρέχουν» 1 ή 2 άτομα. Το πολύ… Το υπόλοιπο 50% απασχολεί (εκτός από τον επιχειρηματία) περισσότερους από 5 εργαζόμενους. Ενδεχομένως και μέχρι 5…

Στην περίπτωση που προβείτε σε έναν πρόχειρο όσο και απλοϊκό υπολογισμό,

θα διαπιστώσετε πως άμεσα ή έμμεσα συνδέονται τουλάχιστον 3.500.000 άτομα με αυτές τις επιχειρήσεις.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες επιχειρήσεις εξ’ αυτών, όπως και οι εργαζόμενοι τους, είναι τις περισσότερες φορές «αόρατοι», καθώς όλοι ασχολούνται, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΜΕ, με τις μεγαλύτερες (ή τις πολύ μεγάλες) επιχειρήσεις, καθώς τα οικονομικά μεγέθη είναι σαφώς μεγαλύτερα. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία το πλήθος των εργαζομένων σε έναν όμιλο επιχειρήσεων μπορεί να ξεπερνά τους 500. Αναπόφευκτα, λοιπόν, τα συγκεκριμένα μεγέθη προκαλούν και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που η δράση τους εστιάζει στους B2B πελάτες (όχι απαραίτητα), καθώς μια πώληση μπορεί να φέρει άμεσα, όπως αναφέραμε, 500 «πελάτες».

Όμως ο όγκος των μικρών – μεσαίων επιχειρήσεων και η διάθεση τους να μετασχηματιστούν, κυρίως τεχνολογικά, δημιουργεί μια νέα – τεράστια – αγορά, η οποία φαίνεται πως έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον αρκετών εκ των μεγάλων «παικτών», οι οποίοι με την σειρά τους «διαβλέπουν» σημαντικές ευκαιρίες. Εκεί, μάλιστα, που είτε δεν υπολόγιζαν ή για άλλους λόγους δεν «έβλεπαν» τη συγκεκριμένη αγορά.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, ολοένα και περισσότερες Β2Β εταιρείες έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου που αφορά στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την προσφορά προϊόντων που με τη σειρά τους είναι  προσαρμοσμένα στις ανάγκες, τις απαιτήσεις, τα «θέλω», τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Μάλιστα, αρκετοί δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν την εν λόγω αγορά ως «αναδυόμενη», «πολλά υποσχόμενη» ακόμη και ως «ακατέργαστο διαμάντι»! Στοιχεία που απομένει να αποδειχθούν και στην πράξη. 

Το σίγουρο είναι πως τα δεδομένα είναι υπαρκτά, η αγορά καθημερινά αναπτύσσεται, το ενδιαφέρον για επενδύσεις είναι διαρκώς εντεινόμενο, ενώ και το στοίχημα εκσυγχρονισμού, ψηφιοποίησης και εν γένει μετασχηματισμού περισσότερο επιτακτικό παρά ποτέ.

Εμείς από την δική μας πλευρά θα λέγαμε πως μιλάμε ξεκάθαρα για την εκδίκηση του «εμποράκου!»

Keywords
Αναζητήσεις
i-ekdikisi-tou-eborakou.htm
Τυχαία Θέματα