Η Ελλάδα θέλει να αναλάβει τα ευρωπαϊκά ηνία στην Ερυθρά Θάλασσα

15:51 31/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει να να αναλάβει τη Διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου τους τελευταίους μήνες τα εμπορικά πλοία βάλλονται από τους αντάρτες Χούθι. Οι επιθέσεις των ανταρτών που στηρίζουν τη Χαμάς στον πόλεμο με το Ισραήλ, έχουν προκαλέσει «αιμορραγία» στο διεθνές εμπόριο. 

Προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες,

ο Ν. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα θα προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση.

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε.

Επίσης, θα συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση».

Keywords
Αναζητήσεις
i-ellada-thelei-na-analavei-ta-evropaika-inia-stin-erythra-thalassa.htm
Τυχαία Θέματα