Η Φον ντερ Λάιεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην ηγεσία της Κομισιόν

17:42 19/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι στις ερχόμενες Ευρωεκλογές θα είναι εκ νέου υποψήφια για τη θέση, δηλώνοντας πως «η Ευρώπη είναι το σπίτι μου, σε αυτά τα πέντε χρόνια, δεν μεγάλωσε μόνο το πάθος μου για την Ευρώπη, αλλά ασφαλώς και η εμπειρία μου, σχετικά με το πόσα μπορεί να επιτύχει η Ευρώπη για τους ανθρώπους της». 

Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Φρίντριχ Μερτς, δήλωσε ότι όλο το CDU θα σταθεί στο πλευρό της Φον

ντερ Λάιεν (η οποία ανήκει κομματικά στο CDU), ενώ επαίνεσε τον ρόλο της στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και της ύφεσης που την ακολούθησε, αλλά και στην αντιμετώπιση του πολέμου στην Ουκρανία.

 Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της προέδρου της Επιτροπής εξέφρασε σήμερα και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», δήλωσε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι η φυσική επιλογή επικεφαλής υποψηφίου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), καθώς τα προηγούμενα πέντε χρόνια «επέδειξε ηγετική ισχύ και οδήγησε την Ευρώπη καλά μέσα από τις κρίσεις. Μαζί με τον Μάνφρεντ Βέμπερ σχηματίζουν ένα δυνατό δίδυμο».

Η Φον ντερ Λάιεν στάθηκε στη σημασία της εγγύησης της ασφάλειας «με την ευρύτερη δυνατή έννοια της λέξης», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η απήχηση της ΕΕ είναι τέτοια που πολλές χώρες επιθυμούν την ένταξή τους. «Αυτή είναι η επιτυχία της Ευρώπης και πρέπει να συνεχίσουμε να την υπερασπιζόμαστε – ενάντια στα διχαστικά κόμματα, από το εσωτερικό και από το εξωτερικό».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η Φον ντερ Λάιεν προανήγγειλε τη δημιουργία ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση που μείνει στην προεδρία της Κομισιόν και μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα δημιουργήσει θέση για Επίτροπο Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Keywords
Αναζητήσεις
i-fon-nter-laien-tha-diekdikisei-defteri-thiteia-stin-igesia-tis-komision.htm
Τυχαία Θέματα