Η Γαλλία προειδοποιεί την ΕΕ για ενδεχόμενο «σοκ» που μπορεί να προκαλέσει ο Τραμπ

20:46 12/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Στέφαν Ζουρνέ, υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, διεκδικεί εκ νέου την προεδρία και σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί εκ νέου πρόεδρος των ΗΠΑ

η Ουάσιγκτον δεν θα υποστηρίξει τις χώρες του ΝΑΤΟ που δεν δαπανούν αρκετά ποσά για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής.

Αυτά δεν έμεινε αναπάντητο από την ΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε σε ετοιμότητα την Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο υλοποίησης της απειλής του Τραμπ.

«Όλοι άκουσαν τις τελευταίες ημέρες τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις αμερικανικές εκλογές. Δεν θα σταματήσω να μιλώ σε όλους τους ηγέτες για την καταλληλότητα της συμμαχίας μας, η οποία λειτουργεί προς όφελος όλων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Κάθε λεπτό μετρά για να προετοιμαστούμε στην Ευρώπη, ώστε να απορροφήσουμε το σοκ ενός σεναρίου που σκιαγραφήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Θα εργαστούμε μαζί για να αναλύσουμε το πλαίσιο, ιδίως των αμερικανικών εκλογών».

Keywords
Αναζητήσεις
i-gallia-proeidopoiei-tin-ee-gia-endechomeno-sok-pou-borei-na-prokalesei-o-trab.htm
Τυχαία Θέματα