«Η κοινωνία είναι έτοιμη για μεγάλες μεταρρυθμιστικές αλλαγές» τονίζει ο Μητσοτάκης

22:12 29/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μιλώντας στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά», ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι μεγάλος στόχος της κυβέρνησης είναι οι υψηλότεροι ονοματικοί μισθοί. Χαρακτήρισε «κλειδί» τη δημοσιονομική ισορροπία, ενώ στάθηκε στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι αυτό δίνει την ώθηση για να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να συγκλίνει η Ελλάδα με την Ευρώπη.

«Αυτή η πολιτική ισχύς είναι ευκαιρία να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις. Αυτές

για τις οποίες μιλήσαμε και πήραμε τη λαϊκή νομιμοποίηση. Η κατεύθυνση είναι η πολύ γρήγορη σύγκλιση με την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης ως προς τα δημοσιονομικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν «μπλέκει» το μεταρρυθμιστικό έργο με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ενώ εκτίμησε ότι η ψήφος των πολιτών στις εκλογές του 2019 ήταν ένα μήνυμα για τις μεγάλες αλλαγές που ζητούν.

«Η παράμετρος των ευρωεκλογών ουδέποτε βάρυνε στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και θα συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό. Η κοινωνία απέδειξε ότι είναι έτοιμη για μεγάλες αλλαγές.  Να υπηρετούμε με συνέπεια την πολιτική μείωσης του χρέους και από αυτό δε θα ξεφύγουμε. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στην Ευρώπη».

Keywords
Αναζητήσεις
i-koinonia-einai-etoimi-gia-megales-metarrythmistikes-allages-tonizei-o-mitsotakis.htm
Τυχαία Θέματα