Η «κουκουβάγια», ο «λαγός», το «βαρύ» όνομα και οι προκλήσεις των μεγάλων «καραβιών»

09:36 16/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Οι μύθοι του Αισώπου αποτελούν μια πλήρη συλλογή μύθων που εκτιμάται πως αφηγούνταν ο Αίσωπος, ο οποίος με τη σειρά του έζησε στην αρχαία Ελλάδα μεταξύ 620 και 564 π.Χ.

Ένα από τα κύρια γνωρίσματά τους είναι και η καταφυγή σε χαρακτήρες που προέρχονται από το ζωϊκό βασίλειο.

Ενδεχομένως να αναρωτιέστε για ποιο λόγο και ποιος ο βαθμός συσχέτισης με την εν λόγω στήλη. Δικαίως, ωστόσο όπως θα αντιληφθείτε στις επόμενες γραμμές, καθώς έχουμε αξιοποιήσει -ποιητική αδεία- δυο από τους αναρίθμητους χαρακτήρες

του. Συγκεκριμένα, τον λαγό και την κουκουβάγια.

Ήταν, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας της τρέχουσας κυβέρνησης όταν ένα υπουργείο έπαιξε κομβικό ρόλο στην μετεξέλιξη του κράτους, του επιχειρείν, μα και της ίδια της κοινωνίας. Πως; Μα, μέσω των δράσεων, υπηρεσιών και αλλαγών που προώθησε και επέβαλε, αναγκάζοντας όλους να υιοθετήσουν μια νέα, πιο σύγχρονη και εμφανώς λιγότερο… αρτηριοσκληρωτική κουλτούρα.

Δυσκολίες; Πολλές μεν, ωστόσο η ίδια η πράξη οδήγησε στην «εκρηκτική» αποδοχή των όσων προωθούνταν.

Βέβαια, η επιφάνεια, αλλιώς και το frontend σε τεχνολογικούς όρους, ήταν εκείνο που συγκέντρωνε (δίχως να το επιζητά ωστόσο, είναι αλήθεια) τα φώτα της δημοσιότητας και τα πολλά «μπράβο», ωστόσο η όλη διαδικασία προϋπέθετε και μια εντατική, μεθοδική και αποτελεσματική εργασία στο backend,πίσω από την κουρτίνα.

Εκεί, τα ηνία κατείχε η «κουκουβάγια», η οποία εμφορούταν από σοφία, υπομονή, πειθώ, σοβαρότητα. Στοιχεία, τα οποία αποτελούσαν «εγγύηση» ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Το οποίο ήρθε μεν, ωστόσο η «κουκουβάγια» δεν έλαβε το μερίδιο που της αναλογούσε στο πεδίο της γνωστοποίησης των πραγματικά σημαντικά επιτευγμάτων που σημείωσε. Εάν αναρωτιέστε γιατί, η απάντηση κρύβεται στον «λαγό»! Κι αυτό, καθώς μπορεί ο ίδιος να ήταν επιφορτισμένος με την προώθηση του του έργου της «κουκουβάγιας», εντούτοις όμως στην πράξη ο ίδιος -πονηρός ων- προσπορίστηκε την όλη προσπάθεια, εμφανιζόμενος βασιλικότερος του βασιλέως και «ψηλώνοντας» απότομα, δίχως αιτία, λόγο και υπόβαθρο.

Μάλιστα, προσπάθησε (πολύ μεν, ανεπιτυχώς δε) να το… εκταμιεύσει και στο πεδίο της ενεργούς πολιτικής, ωστόσο ατύχησε. Βέβαια, δεν το έβαλε κάτω και στόχευσε ακόμη ψηλότερα, καθώς δια της προσκολλήσεως βρέθηκε σε… θέση οδηγού (όπως διατείνεται), εντασσόμενος στην ευρύτερη ομάδα «βαριού» πολιτικού ονόματος της νυν κυβέρνησης. Ενδόμυχα, ενδεχομένως να εκτιμά πως ο τελευταίος, το «βαρύ» όνομα, θα… καθαρίσει για πάρτη του, όπως λ.χ. ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε με τον Νίκο Παπαθανάση, συμβάλλοντας σε αποφασιστικό βαθμό στην εκλογή και είσοδό του στη Βουλή.

Μόλις πληροφορήθηκε τα καθέκαστα η «κουκουβάγια», του έστειλε ένα μήνυμα: Τα μεγάλα «καράβια» συχνά-πυκνά βρίσκονται αντιμέτωπα με εξίσου μεγάλες (αν όχι μεγαλύτερες) φουρτούνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα σωσίβια μπορεί να μην επαρκούν, οπότε οι… λαγοί οφείλουν να αποδείξουν τις ικανότητές τους στην κολύμβηση. Αποφεύγοντας -επιτυχώς- τεράστια βάθη, δυσθεώρητα κύματα, καρχαρίες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί. “Μπορεί; Απόδειξη”, όπως διατείνονταν και μια παλαιότερη διαφήμιση.

Ίδωμεν…

Keywords
Αναζητήσεις
i-koukouvagia-o-lagos-to-vary-onoma-kai-oi-prokliseis-ton-megalon-karavion.htm
Τυχαία Θέματα