Η κυβέρνηση τονίζει ότι απορρόφησε το 90% της αύξησης στο αγροτικό ρεύμα

18:03 7/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Θ. Κοντογεώργης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών, ενώ επισήμανε πως έχουν κάνει σημαντικές κινήσεις για προκειμένου να στηρίξουν τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση κατάφερε να απορροφήσει «το 90% περίπου, της αύξησης στο αγροτικό ρεύμα».

Ανέφερε ότι στα ρυθμιστικά θέματα κυβέρνηση και αγρότες συμπορεύονται για τα θέματα που έχουν ένα άμεσο δημοσιονομικό αντίκτυπο, προσθέτοντας ότι «ο προϋπολογισμός

τώρα εκτελείται, υπάρχουν πολλές κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκες και σε αυτές καλούμαστε να ανταποκριθούμε».

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε πως «οι μηχανισμοί χορηγήσεων και αποζημιώσεων όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ΕΛΓΑ, αλλά και ελεγκτικοί μηχανισμοί όπως ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ.α. προφανώς χρειάζονται αναδιάρθρωση, αυτή η δουλειά γίνεται τώρα. Χρειαζόμαστε σύγχρονα εργαλεία, τα οποία να αντιμετωπίζουν και τις νέες συνθήκες φυσικών καταστροφών και τις κλιματικές κρίσεις. Ταυτόχρονα, με στοχευμένες πολιτικές να μπορεί να υπάρχει αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα.

Η βούλησή μας είναι σαφής, είμαστε πάντοτε στη διάθεση των αγροτών αλλά και κάθε επαγγελματικής ομάδας» και τα αιτήματα εξετάζονται, υπό τον όρο ότι δεν τιθέται εν κινδύνω η πορεία της οικονομικής κατάστασης της χώρας, επίσης ότι διαφυλάσσεται απολύτως η ελευθερία των μετακινήσεων, των συγκοινωνιών. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορούμε να συζητήσουμε προφανώς. Δεν θέλω να υπενθυμίζω τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης 2015-19. Και ως προς τη φορολόγηση και ως προς τη μείωση του εισοδήματος των αγροτών θα μπορούσαμε να πούμε πολλά».

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Χαϊδάρι  όπου συνάντησε και μίλησε στον κόσμο, τονίζοντας πως προτάσσουν την αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών.

Επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα από τις διπλές κάλπες του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου είναι μια μεγάλη ευθύνη για την κυβέρνηση να συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμά της και να οδηγεί την Ελλάδα ολοένα και ψηλότερα. «Να αντιμετωπίζουμε όλες τις πρόσκαιρες δυσκολίες, αλλά κυρίως να στεκόμαστε κοντά στους πολίτες, στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, με πολιτικές οι οποίες προτάσσουν, πρώτα και πάνω απ’ όλα, την αποτελεσματικότητα».

Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-tonizei-oti-aporrofise-to-90-tis-afxisis-sto-agrotiko-revma.htm
Τυχαία Θέματα