Η «μάχη» που έχουν να δώσουν οι αεροπορικές εταιρείες

16:03 9/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόκληση της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς η ταξιδιωτική ζήτηση να αναμένεται να ξεπεράσει τα προ της πανδημίας επίπεδα, ενώ οι παραδόσεις αεροσκαφών μειώνονται απότομα λόγω των προβλημάτων παραγωγής της Boeing και της Airbus.

Οι αερομεταφορείς δαπανούν δισεκατομμύρια για επισκευές προκειμένου να συνεχίσουν να πετούν παλαιότερα, λιγότερο αποδοτικά αεροσκάφη και πληρώνουν υψηλά ποσά για να εξασφαλίσουν αεροσκάφη

από εκμισθωτές. Αλλά ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να αναγκάζονται να περικόψουν τα δρομολόγιά τους για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη διαθέσιμων αεροσκαφών. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ταξιδιωτών παγκοσμίως πρόκειται να φθάσει σε ιστορικά επίπεδα, με 4,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους να αναμένεται να ταξιδέψουν το 2024 σε σύγκριση με 4,5 δισεκατομμύρια το 2019.

«Μπορούμε να περιμένουμε ισχυρές επιδόσεις από τις αεροπορικές εταιρείες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με κάποια ιδιαίτερα υψηλά αεροπορικά εισιτήρια», δήλωσε ο John Grant, ανώτερος αναλυτής της εταιρείας ταξιδιωτικών δεδομένων OAG.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ) είχε προβλέψει ετήσια αύξηση της παγκόσμιας αεροπορικής χωρητικότητας κατά 9% φέτος. Η εκτίμηση αυτή μοιάζει αισιόδοξη μετά την κρίση ασφαλείας της Boeing.

Οι επιβατικοί αερομεταφορείς θα παραλάβουν φέτος 19% λιγότερα αεροσκάφη από ό,τι περίμεναν λόγω των προβλημάτων παραγωγής στην Boeing και την Airbus, δήλωσε η Martha Neubauer, ανώτερη συνεργάτης της AeroDynamic Advisory.

Οι αμερικανικοί αερομεταφορείς θα παραλάβουν 32% λιγότερα αεροσκάφη από όσα είχαν προγραμματιστεί πριν από ένα χρόνο, επειδή αρκετές αεροπορικές εταιρείες εξαρτώνται από τα αεροσκάφη 737 MAX της Boeing, δήλωσε η Neubauer. Η παραγωγή της Boeing έχει περιοριστεί μετά την έκρηξη του πίνακα στο μέσο του αέρα τον Ιανουάριο.

ΗΠΑ: Απώλεια καλύμματος κινητήρα επιβατικού Boeing 737-800

Η Boeing ταλανίζεται από μια εκτεταμένη κρίση που ξέσπασε μετά το αεροπορικό δυστύχημα της Alaska Airlines στις 5 Ιανουαρίου μετά την έκρηξη. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν θέσει ανώτατο όριο στην παραγωγή του 737 MAX, αλλά η εταιρεία δεν πιάνει ούτε αυτό το επίπεδο.

Έως και 650 αεροσκάφη Airbus A320neo θα μπορούσαν να καθηλωθούν στο έδαφος το πρώτο εξάμηνο του 2024 για επιθεωρήσεις για την αντιμετώπιση ενός ελαττώματος στους κινητήρες Pratt & Whitney της RTX Corp, δήλωσε πέρυσι η RTX.

Στην Ευρώπη, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair διέκοψε ορισμένα δρομολόγια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η United και η Southwest έχουν μειώσει τις πτήσεις και έχουν προσαρμόσει τα σχέδια προσλήψεων και προσωπικού.

Keywords
Αναζητήσεις
i-machi-pou-echoun-na-dosoun-oi-aeroporikes-etaireies.htm
Τυχαία Θέματα