ΗΠΑ: Φτιάχνουν προβλήτα 500 μέτρων για να βοηθήσουν τη Γάζα

06:23 11/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Πλωτή πλατφόρμα, που θα λειτουργεί ως προβλήτα από το έδαφος της Γάζας στα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού επιστρατεύουν οι ΗΠΑ, ούτως ώστε να συνδράμουν με ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους. Η προβλήτα αυτή θα επιτρέπει την παράδοση 2 εκατομμυρίων γευμάτων καθημερινά.

«Η κατασκευή της υπεράκτιας προβλήτας και της γέφυρας που τη συνδέει με την ξηρά θα διαρκέσει έως και 60 ημέρες και θα απαιτήσει περίπου 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος

Τύπου του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, με τη διαδικασία αυτή θα παρακαμφθεί και η αναγκαία διαδικασία εύρεσης προσωπικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Γάζας.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε ανακοινωθεί ήδη από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Πέμπτη, καθώς οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στον πεντάμηνο πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς πλέον εξανεμίζονται.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ, περίπου 576.000 άνθρωποι - περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του θύλακα - βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού, ενώ το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον 20 άνθρωποι εκεί έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με άλλες χώρες της περιοχής, τα Ηνωμένα Έθνη και ανθρωπιστικές ομάδες για να καθορίσει πώς θα διανεμηθεί η βοήθεια μόλις φτάσει στην ξηρά.

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-ftiachnoun-provlita-500-metron-gia-na-voithisoun-ti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα