Κ. Μητσοτάκης για Θεσσαλία: «Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται»

12:57 8/12/2023 - Πηγή: Emea.gr

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και δεν πρόκειται να αφήσει τους πληγέντες μόνους τους. 

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός προήδρευσε το πρωί σε σύσκεψη με δημάρχους και κοινοτάρχες παρακάρλιων περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel». Τα κυριότερα ζητήματα για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απομάκρυνση των υδάτων και φερτών υλικών, αλλά και στον σχεδιασμό για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων στη

Θεσσαλία, με βάση τις τεχνικές και επιστημονικές εισηγήσεις.

Αξιοσημείωτο, όπως επισημαίνουν πηγές, ότι όσοι πήραν τον λόγο τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη σημασία των συναινέσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση της Θεσσαλίας και η στήριξη των κατοίκων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον κάμπο παραμένουν απαρέγκλιτα προτεραιότητα για την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο νυν περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε τις δράσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, για τη στήριξη των καλλιεργητών και των κτηνοτρόφων, με τις προκαταβολές που έχουν πιστωθεί έως τώρα για ζωική και φυτική παραγωγή να ανέρχονται σε 124 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το έργο το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα έχει μακρά ιστορία και ίσως με τον τρόπο του συμβολίζει και διαχρονικές παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα.

«Nα βάλουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ»», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης της ανατολικής πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου.

«Η σημερινή μέρα πιστεύω ότι έχει μία ξεχωριστή σημασία για τη Θεσσαλία. Διότι συμβολίζει πώς αυτή η Περιφέρεια που τόσο τραυματίστηκε από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή του «Daniel» μπορεί και έχει το δικαίωμα να ατενίζει τελικά το μέλλον με αισιοδοξία, μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, να ανασυγκροτηθεί και να χτίσει αυτά τα οποία καταστράφηκαν καλύτερα και πιο προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες των καιρών», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Keywords
Αναζητήσεις
k-mitsotakis-i-kyvernisi-tha-einai-edo-oso-chreiazetai.htm
Τυχαία Θέματα