Κ. Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ o κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

11:59 29/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στα 830 ευρώ θα ανέλθει ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου 2024, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από διαβούλευση. Η αύξηση αυτή αποτελεί την 4η διαδοχική αύξηση του βασικού μισθού από την Κυβέρνηση και συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και 18 επιδόματα. Για την αύξηση του κατώτατου μισθού λήφθηκαν υπόψη εισηγήσεις επιστημονικών και εργοδοτικών φορέων. 

Έκανε λόγο για μια μελετημένη απόφαση που «στηρίζει το εισόδημα, αλλά δεν επηρεάζει

το κόστος παραγωγής», ενώ εκτιμά πως η συγκεκριμένη κίνηση δεν θα δημιουργήσει πληθωριστικές πιέσεις ούτε θα θέσει σε κίνδυνο την πτώση της ανεργίας. 

Κατά την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 18 επιδόματα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι και επηρεάζονται οι τριετίες που ξεπάγωσαν και σημαίνει αύξηση 30%, με εργαζόμενους με σημαντική προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα. Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις. Τα είδαμε και τα βλέπουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα όπου ξεπεράστηκαν ακόμα και οι προσδοκίες μας, έχουμε σημαντικές μειώσεις στο βρεφικό γάλα και προφανώς ο υπ. Ανάπτυξης γνωρίζει ότι η μάχη είναι συνεχιζόμενη μέχρι να φτάσουμε σε μόνιμη μείωση του πληθωρισμού».

Έως τώρα, ο κατώτατος μισθός ανερχόταν στα 780 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 34,84 ευρώ. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι, έως το 2027, ο κατώτατος μισθός να ανέλθει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
k-mitsotakis-sta-830-evro-o-katotatos-misthos-apo-1i-apriliou.htm
Τυχαία Θέματα