Κ. Σκρέκας: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δούμε τις τιμές να σταθεροποιούνται

08:43 3/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ της ΕΡΤ, επεσήμανε για ακόμη μια φορά ότι η ελληνική Κυβέρνηση θέλει μια αναπτυξιακή πολιτική που θα στηρίζεται σε πολλούς τομείς και όχι μόνο στον τουρισμό. «Στόχος είναι να επαναβιομηχανοποιήσουμε την Ελλάδα. Να κάνουμε επενδύσεις στην έρευνα και στην καινοτομία για να παράγουμε προϊόντα που θα είναι ανταγωνιστικά», επεσήμανε ο κ. Σκρέκας

Ο υπουργός Ανάπτυξης

μιλώντας για το υπουργείο του, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν 3 νέα αναπτυξιακά προγράμματα, με απώτερο στόχο περισσότερες θέσεις εργασίας. Το σημαντικό εξάλλου όπως είπε είναι μια κυβέρνηση να καταλαβαίνει τα προβλήματα και να θέλει να τα αντιμετωπίσει με ισχυρή βούληση και λύσεις. 

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε: «Ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και προφανώς είναι πολυπαραγωγικές οι αιτίες για τις αυξήσεις των τιμών. Οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες από τους πολέμους, αλλά και η κλιματική κρίση και οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις αυξήσεις τιμών, όπως το ελαιόλαδο. Χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία που το λάδι είναι βασικό στο τραπέζι αντιμετώπισαν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εμείς όμως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δούμε τις τιμές να σταθεροποιούνται ίσως και να πέσουν σε κάποια προϊόντα». 

Η τιμή του βρεφικού γάλακτος είναι από 30 % ως 213% ακριβότερη στην ελληνική αγορά, επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η προσέγγιση στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ ήδη σε κάποιες μάρκες η μείωση είναι ορατή.

Αναδρομή στο 2019

Σε ερώτηση σχετικά με τις αυξήσεις μισθών, και ότι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξήσεις προϊόντων ο κ. Σκρέκας απάντησε: «Φανταστείτε που ήταν οι μισθοί το 2019 και που ήταν η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2019. Είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη βιώσιμη ανάπτυξη, δεν σημαίνει ότι φτάσαμε εκεί που θέλουμε. Φυσικά και θέλουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα και να φτάσουμε στο μέσο μισθολογικό όρο του Ευρωπαϊκού επιπέδου. Ποιος είναι ο λόγος που το 2015-2019 δεν είχε γίνει καμία αύξηση στους μισθούς. Εκτός από τα μνημόνια, τα οικονομικά δεν επέτρεπαν να δοθούν αυξήσεις. Η διαφορά τώρα είναι ότι απέτυχε εκείνος ο πρωθυπουργός και εκείνη η Κυβέρνηση. Σήμερα η Ελλάδα είναι 2η στην ανάπτυξη στην ευρωζώνη. Οι μισθοί παραμένουν χαμηλότεροι στην Ευρώπη, γι’ αυτό και η Κυβέρνηση μας προσπαθεί να φέρει αυξήσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας».

Επιδόματα

Σχετικά με τα επιδόματα ο κ. Σκρέκας είπε ότι προφανώς τα επιδόματα δεν είναι μόνιμες λύσεις, αλλά βοηθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά. Σχετικά με τους δημόσιους υπαλλήλους είπε: «Πρώτη φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν αυξήσεις μετά από πολλά χρόνια και αυτό γιατί η καλή οικονομική στρατηγική έχει αποτελέσματα. Δεν μπορούμε σε μια βραδιά ένα μισθό από τα 1000 ευρώ να τον πάμε στα 1500, αλλά κάνουμε βήματα». 

Τιμολόγια ρεύματος

«Οι τιμές της ενέργειας έχουν αρχίσει να αποκλιμακώνονται από τον Σεπτέμβριο που πήραμε κάποια καθοριστικά μέτρα. Τα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Θοδωρής Σκυλακάκης θα τα μάθει ο κόσμος και θα επιλέξει αυτό που τον συμφέρει», δήλωσε ο κ. Σκρέκας, ενώ σημείωσε ότι αυτός έχει επιλέξει και θα παραμείνει στο πράσινο τιμολόγιο.

Keywords
Αναζητήσεις
k-skrekas-den-tha-stamatisoume-mechri-na-doume-tis-times-na-statheropoiountai.htm
Τυχαία Θέματα