«Καμπανάκι» για την Τουρκία η επίσκεψη Όλαφ Σολτς στην Αθήνα

Οι αμφιταλαντεύσεις του καθεστώτος Ερντογάν αναφορικά με την νέα γεωπολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο,  μετά την επίθεση της Ρωσία στην Ουκρανία, έχουν οδηγήσει πρώην  ισχυρούς συμμάχους της Τουρκίας στο να κρατούν πλέον, εμφανώς,  αποστάσεις από την Άγκυρα. 

Ενδεικτικό της απομόνωσης που υφίσταται σταδιακά η Τουρκία είναι η στάση της

Γερμανία. 

Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες το Βερολίνο αρχίζει να «καυτηριάζει» την αναθεωρητική στάση της Άγκυρας, επισημαίνοντας, έστω και πολύ προσεκτικά, ότι κακώς ο πρόεδρος Ερντογάν αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας

Τα μηνύματα της Γερμανικής κυβέρνησης προς τον Ταγίπ Ερντογάν είναι συνεχή τους τελευταίους μήνες και αυξάνονται σε «ένταση» όσο ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να συνάπτει συμφωνίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας. 

Αποκορύφωμα για τους Γερμανούς αποτέλεσε η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την δημιουργία ενεργειακού κόμβου στην Ανατολική Θράκη. 

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσκεψη του κ. Σολτς στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη. 

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κυρίως για ενεργειακά ζητήματα και για περαιτέρω επενδύσεις της Γερμανίας στην Ελλάδα, αλλά στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθούν και τα ελληνοτουρκικά. 

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα