Καρέλια: Η ελληνική καπνοβιομηχανία που βρίσκεται σε κάθε γωνιά του κόσμου

17:00 5/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Καπνοβιομηχανία Καρέλια ιδρύθηκε το 1888 στην Καλαμάτα από τους Γεώργιο και Ευστάθιο Καρέλια και μετράει 136 χρόνια πορείας και παρουσίας στην κορυφή καθώς είναι η μακροβιότερη ελληνική καπνοβιομηχανία. Η υψηλή ποιότητα και καινοτομία των προϊόντων της, την έχουν καθιερώσει ως τη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία και πρώτο εξαγωγέα τσιγάρων της Ελλάδος, με τα προϊόντα της να φτάνουν σε περισσότερες από 70 χώρες και το 80% των πωλήσεών της να πραγματοποιείται εκτός Ελλάδας.

Κατέχει το 0,32% της παγκόσμιας κατανάλωσης, με θυγατρικές σε Αγγλία, Βέλγιο, Τουρκία και Βουλγαρία.

Η εταιρεία ξεκίνησε από τη Μεσσηνία, η οποία όμως δεν ήταν καπνοπαραγωγική περιοχή, οπότε έφερνε με καΐκια τον καπνό από το Αγρίνιο και τη Λαμία. Σταδιακά άρχισε να επεκτείνεται και να μεγαλώνει, προσλαμβάνοντας αρκετές γυναίκες που έφτιαχναν χειροποίητα τσιγάρα, μέχρι να πάρουν την πρώτη σιγαροποιητική μηχανή 28 χρόνια αργότερα, που έβαλε την εταιρεία σε μια νέα εποχή. Σήμα κατατεθέν των προϊόντων της είναι το εμβληματικό «Καρέλια Φίλτρο», στην γνωστή λευκή κασετίνα, που κατάφερε να γίνει το πιο γνωστό και αναγνωρίσιμο τσιγάρο της χώρας.

Από το 1976 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα είναι μεταξύ των εταιρειών με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση. Σταθερότητα, διορατικότητα, εξωστρέφεια, επιτυχημένες στρατηγικές επιλογές και σταθερά βήματα ανάπτυξης χρόνο με το χρόνο, υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, την καθιστούν την πιο υγιή και σταθερά αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία, παράδειγμα επιχειρηματικής ανάπτυξης και προόδου.

Θεμελιώδεις αρχές της εταιρείας είναι η αφοσίωση στους ανθρώπους της και ξεχωρίζει για την εργοδοτική πολιτική της, μοναδική στα ελληνικά επιχειρηματικά χρονικά, με εκατομμύρια ευρώ να δίνονται στους εργαζόμενους υπό τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης, bonus, αυξήσεις, δώρα, επιδόματα.

Keywords
Αναζητήσεις
karelia-i-elliniki-kapnoviomichania-pou-vrisketai-se-kathe-gonia-tou-kosmou.htm
Τυχαία Θέματα